Life

Cât costă o noapte de cazare la una din casele pe care Regele Charles al III-lea le are în România, în Valea Zălanului

Turiștii se pot caza la casele pe care Regele Charles al III-lea le deține în țara noastră. Prețurile nu sunt tocmai mici!
10.09.2022 | 11:03
Cat costa o noapte de cazare la una din casele pe care Regele Charles al IIIlea le are in Romania in Valea Zalanului
Regele Charles deține mai multe proprietăți în România. Foto: hepta.ro/ wowbiz.ro
ADVERTISEMENT

E binecunoscut faptul că Regele Charles al III-lea, succesorul la tronul Regatului Unit în urma morții Reginei Elisabeta a II-a, este îndrăgostit de țara noastră, unde deține mai multe proprietăți.

533 de lei, o noapte de cazare la una din proprietățile Regelui Charles al III-lea din județul Covasna

La una din casele pe care acesta le are în Valea Zălanului, turiștii se pot caza contra unei sume care nu e tocmai mică. Trebuie menționat că unele din proprietăți sunt deschise turiștilor, în timp ce altele sunt doar pentru vizită.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea patronează 10 proprietăți în România, prin Fundația „Mihai Eminescu Trust”. Mai precis, acesta are 4 case în Valea Zălanului din județul Covasna, conacul Apafi din Mălâncrav (jud. Sibiu), o locuință în Viscri și alte patru în Breb, în Maramureș.

Una din casele în care turiștii pot sta peste noapte se află în județul Covasna. O casă de oaspeți are 5 camere, însă poate fi închiriat chiar și întregul conac, evident la o sumă ceva mai mare.

ADVERTISEMENT

Potrivit wowbiz.ro, pentru o noapte pe o cameră, un turist trebuie să scoată din buzunar suma de 533 de lei. Dacă se optează pentru închirierea întregului conac, suma crește până la aproape 1.000 de lei, mai exact 940.

regele charles proprietate
Așa arată conacul din Valea Zălanului pe care îl deține Regele Charles al III-lea. Foto: wowbiz.ro

Noul monarh, relație apropiată cu România

Toate casele respectă arhitectura veche, fiind realizate în stil tradițional. Despre proprietățile lui Charles al III-lea au scris chiar și publicațiile din străinătate, acesta fiind un adevărat ambasador a țării noastre în afară.

ADVERTISEMENT

Vestea că fiul Reginei Elisabeta a II-a va fi întronat a picat bine la București, cei mai mulți analiști și istorici spunând că țara noastră s-ar putea să aibă o relație mult mai apropiată cu Regatul Unit, date fiind vizitele dese ale lui Charles în România, în special pe timpul verii.

Rămâne de văzut dacă această relație specială va fi păstrată și din momentul în care va intra în atribuțiile regale, căci de acum sarcinile acestuia vor fi mai multe, iar problemele pe care le are de rezolvat s-ar putea să nu îi lase prea mult timp și pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT