Life

Cât costă o sticlă de apă plată la 0.5 în aeroportul din Cluj. Prețul este uriaș, puțini își permit să cumpere

Cei care ajung pe aeroportul din Cluj ar putea avea parte de câteva surprize dacă vor să își cumpere o sticlă de apă plată la 0.5.
16.03.2023 | 07:21
Cat costa o sticla de apa plata la 05 in aeroportul din Cluj Pretul este urias putini isi permit sa cumpere
Cât costă apa plată la 0.5 în aeroportul din Cluj. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă o sticlă de apă plată în aeroportul din Cluj? Știm prea bine că prețurile au explodat în ultimul an, însă cât de mult? Unele persoane nu și-ar permite nici măcar o sticlă mică la 0.5 aici, având în vedere că suma este una destul de mare.

Cât costă o sticlă de apă plată la 0.5 în aeroportul din Cluj

Este bine cunoscut faptul că prețurile din aeroporturile din România sunt destul de mari. Și totuși până unde pot să meargă comercianții când vine vorba de apa plată? Unele sume sunt de-a dreptul fantastice și îi vor lăsa mască pe cei care ajung acolo.

ADVERTISEMENT

Se poate spune că o sticlă de apă plată la 0,5 în aeroportul din Cluj, într-un magazin celebru, costă cât un meniu de mâncare accesibil. 10 lei, atât vor da cei cărora le este sete pentru acest produs, în 2023. Iar suma nu e deloc una mică, având în vedere că același produs, într-un magazin obișnuit costă până în 3 lei.

Iar prețul pentru apa plată din aeroport este ceva neînsemnat față de alte prețuri care i-au surprins pe români. Să nu uităm că în marile magazine avem tarife neașteptate la alimentele de bază și nu numai. De asemenea nici în piețele din țară prețurile nu mai sunt ce au fost.

ADVERTISEMENT

Urzicile spre exemplu au ajuns să fie mai scumpe și decât carnea de pui sau de porc. Despre ce tarife vorbim? Conform TVR, în București, un kilogram de urzici ajunge să coste chiar și 30 de lei. De cealaltă parte, în Piatra Neamț, același kilogram ajunge chiar și la 50 de lei.

Scumpiri pe bandă rulantă în România

Cei care iubesc spanacul vor avea parte de o surpriză plăcută în schimb. În acest caz, prețul pentru un singur kilogram este de doar 8 lei. Ștevia, leurda, dar și loboda, se găsesc și ele la prețuri accesibile. Vorbim despre doi lei pentru o singură legătură, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Inclusiv ceapa, alimentul de bază al românilor a ajuns și el la valori record. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a rămas și el surprins atunci când a mers într-o piață din țară. În doar o săptămână, prețul pentru un singur kilogram de ceapă a ajuns de la 7 la 8 lei.

Iar dincolo de alimente, apă plată, dar și cafea ori alte produse, scumpirile nu se opresc aici. Inclusiv românii care vor să se bucure de un sejur de vis pe litoralul românesc anul acesta trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar, decât o făceau până acum.

ADVERTISEMENT

În România, prețurile la cazare au explodat. Și în străinătate însă regăsim aceeași poveste. Astfel, cei care obișnuiau să meargă în Turcia sau în Grecia ar fi bine să își majoreze bugetul de vacanță. În aceste țări tarifele au înregistrat creșteri destul de mari în 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: