Life

Cât costă o vacanță pe litoralul românesc în 2023. Pachetele early booking, scoase la vânzare

La ce sumă va ajunge un sejur la Marea Neagră în vara anului următor. Românii pot achiziționa încă de acum oferte early booking.
04.10.2022 | 00:20
Cat costa o vacanta pe litoralul romanesc in 2023 Pachetele early booking scoase la vanzare
La ce sumă va ajunge un sejur la Marea Neagră în 2023. Românii pot achiziționa oferte early booking. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât costă o vacanță pe litoralul românesc în 2023. Pachetele early booking au fost scoase la vânzare de agențiile de turism, care se așteaptă la prețuri mai mari decât vara asta din cauza facturilor ridicate la energie electrică.

La ce sumă va ajunge un sejur la Marea Neagră în 2023. Românii pot achiziționa oferte early booking

Vacanțele pe litoralul românesc în 2023 vor fi mult mai scumpe decât anul acesta. Managerii de hotel sunt de părere că scumpirile vor fi cu cel puțin 10% mai mult față de sezonul estival ce s-a încheiat de curând.

ADVERTISEMENT

Din fericire, românii pot beneficia de pachetele early booking cu prețuri mai mici cu până la 50% față de sezon. O noapte de cazare în Eforie Nord începe de la 65 de lei la un hotel de două stele, iar în Jupiter prețul este de 165 de lei la trei stele.

„În Mamaia tarifele pornesc de la 174 de lei pentru aceiaşi cameră dublă la trei stele cu mic dejun inclus pentru două persoane”, a declarat managerul unei agenții de turism, Ștefan Necula, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Pachetele early booking, prima etapă pentru vacanța din 2023 pe litoral

Așadar, tarifele pentru sezonul următor sunt foarte accesibile și datorită faptului că există un discount de 30%. Singura condiție pusă de agențiile de turism și de managerii de hotel este efectuarea unui avans înainte de 15 octombrie 2022.

În plus, cei care plătesc integral până la 31 decembrie 2022 beneficiază de o reducere la 50%.O altă posibilitate este plata până la 31 ianuarie 2023, însă în această situație reducerea este de 30%.

ADVERTISEMENT

Turiștii români trebuie să știe că avansul achitat înainte de a merge efectiv în vacanță pe litoral nu mai poate fi recuperat în cazul în care se răzgândesc.

„Prima etapă este cea de început de sezon unde regăsim tarife începând cu 120 de lei, până la 160-200 de lei camera tip dublu matrimonial, la hotelurile de 2-3 stele, ceva mai scump hotelurile de 4 sau chiar 5 stele de pe litoral.

ADVERTISEMENT

Urmând ca apoi, pe o perioadă intermediară, MUSCA tarife mai mari, undeva la 200 -250 de lei noapte de cazare per cameră matrimonială”, a spus vicepreședinte asociației patronale Eforie, Florian Pinescu, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT