News

Cât costă o zi de parcare în stațiunea Mamaia, după ce autoritățile au eliminat taxa pe timp de noapte

Autoritățile din Constanța au eliminat taxa pe timp de noapte în Mamaia. Iată cât costă acum o zi de parcare în stațiunea de pe litoralul românesc al Mării Negre.
26.07.2022 | 20:00
Cat costa o zi de parcare in statiunea Mamaia dupa ce autoritatile au eliminat taxa pe timp de noapte
Cât costă o zi de parcare în stațiunea Mamaia. Tariful a scăzut considerabil. Sursa foto: Primăria Constanța
ADVERTISEMENT

Începând de marți, 26 iulie, plata parcării pe timp de noapte în Mamaia, intervalul orar 19:00-09:00, a fost suspendată, până la 31 decembrie inclusiv, a anunțat Primăria Constanța.

Cât costă o zi de parcare în stațiunea Mamaia. Tariful a scăzut considerabil

Consiliul Local Constanța a fost convocat marți în ședință extraordinară. După scandalurile din ultimele săptămâni, problema taxei pentru parcările de pe litoral a fost pe ordinea de zi.

ADVERTISEMENT

În urma ședinței, s-a aprobat proiectul ce vizează suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța aprobat prin HCL nr. 123/2021. Consilierii au votat, în unanimitate, pentru aprobarea proiectului.

Mai exact, s-a decis suspendarea plăţii taxei de parcare în Mamaia şi Constanţa în intervalul 19.00 – 09.00 până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv. Inițiativa a fost aprobată cu 24 de voturi ”pentru”.

ADVERTISEMENT

Turiștii ajunși în stațiunea Mamaia vor plăti pentru o zi de parcare, începând de marți, 26 iulie 2022, suma de 38 de lei. Această taxă este valabilă doar de la 9.00 dimineața până la ora 19.00, potrivit Antena3.ro.

  • 94 de lei era taxa de parcare/zi în Mamaia, înainte de acest demers

”Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali.

ADVERTISEMENT

Obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv.

Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

ADVERTISEMENT

Decizii privind hotelierii care închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia

În același comunicat, Primăria mai anunță că modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător.

Posesorii de unități turistice ”vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării”, se mai menţionează în comunicat.

În Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare, sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar. Prin decizia de marți se dorește creşterea numărului locurilor contractate de către hotelieri, care în prezent este de 1.300.

ADVERTISEMENT
Tags: