News

Cât costă Paxlovid și Molnupiravir, noile medicamente anti-COVID-19. Pilulele pot fi administrate şi acasă

Noile medicamente anti-COVID-19 au fost aprobate în Statele Unite ale Americii. Pilulele pot fi administrate și acasă. Cât costă pastilele și cât de eficiente sunt acestea
30.12.2021 | 17:20
Cat costa Paxlovid si Molnupiravir noile medicamente antiCOVID19 Pilulele pot fi administrate si acasa
ADVERTISEMENT

Medicamentele Paxlovid și Molnupiravir, destinate pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19, vor putea fi cumpărate în perioada următoare și în România. Cât costă pilulele și cât de eficiente sunt acestea?

Cât costă Paxlovid și Molnupiravir, noile medicamente anti-COVID-19

Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea să achiziționeze în curând noile medicamente anti-COVID-19.

ADVERTISEMENT

Fie că vor vrea să cumpere pilulele produse de compania Pfizer, comercializate sub numele de Paxlovid, fie că vor vrea să achiziționeze pastilele produse de compania Merck, comercializate sub numele de Molnupiravir, aceștia vor fi nevoiți să scoată din buzunar sute de dolari.

O cutie de Paxlovid, care are 30 de pastile, costă 529 de dolari.

În ceea ce privește tratamentul cu Molnupiravir, acesta este puțin mai scump. O cutie cu 40 de pilule ajunge la 700 de dolari.

ADVERTISEMENT

Cât de eficiente sunt noile medicamente anti-COVID-19

Paxlovid, medicamentul produs de Pfizer, reduce riscul de spitalizare și de deces chiar și cu 90% dacă este luat în primele zile de când apar simptomele de infectare cu COVID-19.

Reprezentanții companiei spun că au fost făcute studii clinice în rândul a peste două mii de persoane. Cei care au participat la studiu nu erau vaccinați și erau mai predispuși să dezvolte o formă gravă de boală. Nu a existat niciun deces în rândul celor bolnavi, care au primit acest tratament.

ADVERTISEMENT

O altă veste bună dată de reprezentanții Pfizer este că Paxlovid este eficient și împotriva tulpinii Omicron.

În ceea ce privește Molnupiravir, medicamentul produs de compania Merck, acesta este eficient doar pentru cei care au forme ușoare sau moderate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei Merck precizează că a fost făcut un studiu clinic la care au luat parte voluntari recent infectați cu coronavirus, predispuși să dezvolte o formă gravă de boală. Rezultatele au arătat că medicamentul a scăzut numărul spitalizărilor și a deceselor cu aproximativ 30%.

Specialiștii recomandă administrarea pastilelor Molnupiravir în primele cinci zile după ce apar simptomele de infectare cu coronavirus.

Un avantaj al acestor medicamente anti-COVID-19 este că pot fi administrate și acasă.

Ce țări sunt interesate să cumpere noile medicamente anti-COVID-19

Din ce în ce mai multe țări și-au exprimat interesul de a achiziționa noile pastile anti-COVID-19.

Germania, de exemplu, a cumpărat deja un milion de pastile anti-COVID-19, produse de compania Pfizer.

La rândul său, SUA a anunțat că intenționează să cumpere zece milioane de doze de Paxlovid și alte peste trei milioane de doze de Molnupiravir, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT