Life

Cât costă peleții Dedeman. Trei produse disponibile în primăvara lui 2023

Cât costă peleții la Dedeman. Renumitul lanț de magazine pune la dispoziție trei produse în primăvara lui 2023, la prețuri bune.
31.03.2023 | 15:36
Cat costa peletii Dedeman Trei produse disponibile in primavara lui 2023
Cât costă peleții la Dedeman. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peleții sunt foarte căutați de români, iar la Dedeman se găsesc astfel de produse, precum și altele destinate aprinderii focului. Ce preț au peleții, dar și alte articole disponibile în această primăvară.

Cât costă peleții la Dedeman

Românii care achiziționează din Dedeman diverse lucruri pentru casă trebuie să știe că pot găsi tot felul de produse în renumitele magazine de bricolaj. Printre articolele care pot fi cumpărate la prețuri bune se numără și peleții.

ADVERTISEMENT

Un sac de peleți din rumeguș rezultat din prelucrarea lemnului costă 30 de lei la Dedeman. Sacul are 15 kilograme, iar în descrierea produsului sunt menționate și câteva caracteristici.

“Aceștia oferă un confort ridicat al încălzirii cu mase lemnoase, indiferent dacă este vorba de sobe sau încălziri centrale. Peleții, ce au un diametru de 6 mm si o lungime de 20 – 45 mm, sunt un produs austriac ce corespunde normelor austriece M 7135 respectiv DIN plus 51731, fiind verificată tot timpul calitatea și puritatea acestora.

ADVERTISEMENT

Au o greutate de 650 kg / m ster (0,65 kg / L). Uscați la o umiditate de 8 – 10% au o putere calorică de c.a. 4800 kcal / kg = c.a. 4.8 kWh / kg. Se aprind ușor, chiar și cu un aprinzător automat”, se arată în descrierea produsului de pe site-ul Dedeman.

De asemenea, sacii de peleți de la Dedeman se pot găsi și pe OLX în cantități mai mari și la diferite prețuri. De exemplu, 66 de saci costă în jur de 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Ce alte produse sunt disponibile la Dedeman

Un alt produs disponibil la Dedeman în această primăvară este trunchiul special pentru șeminee Fochista, care costă 27.07 de lei. Acest trunchi reprezintă o alternativă pentru lemnul tradițional de foc.

Pentru a aprinde focul în șemineu, este suficient un singur chibrit, deoarece trunchiul se aprinde foarte rapid. În plus, acesta arde în întregime în 2-3 ore, potrivit descrierii de pe site-ul companiei.

ADVERTISEMENT

“Trunchiul arde în întregime 2 – 3 ore, producând mai puțin fum vizibil și degajând mai puțină cantitate de dioxid de carbon în aer, în comparație cu lemnul obișnuit, reducând in mare măsură depunerile de funingine și catran din hornuri”, mai este specificat în descrierea trunchiului, de pe site-ul companiei fraților Pavăl.

Un pachet de brichete din turbă, de 10 kilograme, se vinde cu 26,42 de lei. Acestea sunt destinate pentru încălzirea spațiilor rezidențiale “prin arderea în toate tipurile de sobe, șeminee pe combustibil solid sau centrale termice”.

Un alt avantaj este faptul că o tonă de brichete din turnă reprezintă o variantă pentru 5-7 tone de lemn din fag. Arderea lor nu creează depuneri și nici nu emană un miros neplăcut de sulf.

ADVERTISEMENT