Primele roșii românești s-au copt deja și urmează să ajungă pe rafturile magazinelor. Însă, cei care abia să le guste trebuie să știe că prețurile nu sunt chiar pentru toate buzunarele. Cât a ajuns să coste o caserolă de 250 de grame.
În sere s-au copt deja primele roșii cherry românești și sunt în drum spre magazine. Recolta este bogată și semnele sunt bune, spun producătorii, dar și prețurile sunt pe măsură. Iar acestea i-ar putea nemulțumi pe cumpărători.
„Au fost putin cam micute anul acesta. Au întârziat cu vreo 10, 12 zile. Speram să avem o recoltă bună anul acesta”, a declarat Andrei Ianțoc – producător de tomate, conform observatornews.ro.
Mai bine de 500 de caserole cu roșii cherry românești urmează să ajungă pe rafturile supermarketurilor. „Sunt cereri foarte mari, dar si calitatea ei este… Are un gust foarte bun, proaspata, este rosie, nu are chimicale. Nu stropim cu niciun fel de insecticid sau alte prostii de genul acesta”, a completat Ștefan Ianțoc, producător.
Până să vedem roșiile cherry românești în piețe va mai dura aproximativ două săptămâni. Până atunci, cumpărătorii găsesc pe tarabe tomate din Spania sau Grecia. Însă, de menționat că este că deși pleacă de la producător cu 10 lei caserola de 250 de grame, la vânzare ajunge cu 15 lei.
„Caut sa fie cel putin Spania, Grecia am vazut ca mai avem, evit Turcia. Nu sunt sigură că sunt reglementate din punct de vedere al pesticidelor. O cutiuţă de roşii este cam 10,15 lei. Sunt mărişoare pentru perioada asta”, a menționat un client.
Legumicultorii estimează că prețurile primelor roșii de grădină vor fi mai mari față de anul trecut, având în vedere că costurile de producție au crescut cu 50%. Se preconizează că un kilogram de roșii va ajunge la aproximativ 50 de lei pe tarabe.