Authors

Cât costă să joci golf în România! Beneficiile pe care le aduce sportul regal. Video

09.05.2018 | 15:44
Cat costa sa joci golf in Romania Beneficiile pe care le aduce sportul regal Video
Cât costă să joci golf în România este întrebarea pe care mulţi şi-o pun înainte de a veni pe terenul verde

Golful a început să câştige tot mai mulţi adepţi în România, iar mulţi dintre cei care îşi doresc să practice acest nobil sport sunt interesaţi de costuri. Fie că este vorba de un hobby, fie că vorbim de dorinţa de a ajunge la turneele organizate în ţara noastră, startul în acest sport este acelaşi şi vine cu întrebarea „Cât costă să joci golf în România?”.

Pentru început, un scurt istoric. Dacă golful era deja foarte cunoscut în Europa la începutul secolului al XX-lea, sportul regal a ajuns în România abia în perioada interbelică. În 1923, Regele Ferdinand a executat prima lovitură de golf la inaugurarea Country Club, cunoscut astăzi sub denumirea de Clubul Diplomatic. Tot din perioada interbelică vine şi primul jucător de golf profesionist, Paul Tomiţă, participant la şase campionate mondiale. Schimbările politice suferite în România după Al Doilea Război Mondial au stopat, în mare parte, ascensiunea golfului, însă anii de după Revoluţia din 1989 au readus apetitul românilor pentru acest sport.

Cât costă echipamentul de golf

Cu ajutorul site-ului golfinromania.com am reuşit să strângem toate informaţiile necesare pentru a răspunde la întrebarea „Cât costă să joci golf în România”. Din păcate, iubitorii de golf nu au încă magazine fizice specializate în care să găsească echipamente pentru a practica acest sport. În schimb există varianta site-urilor online, atât din România, cât şi din străinătate, care au o paletă generoasă de produse. O trusă de golf, care conţine între 8 şi 12 crose, de la S pentru distanţe scurte şi până la driver pentru distanţe luni, costă între 150 şi 170 de euro, preţurile fiind mai mici pentru golf bags-urile destinate copiilor. Pentru cei mai mici, care vor să descopere tainele acestui sport, preţurile pentru o trusă de golf alternează între 100 şi 130 de euro.

Pantofii sport, speciali pentru golf, care te ajută să nu aluneci în momentul executării unei lovituri, au preţuri între 95 şi 600 de lei. O mănuşă pentru golf costă de la 26 de lei, în timp ce mingile au un preţ modic pentru un set de 12, acesta putând fi cumpărat cu 22,9 lei. Cu un echipament complet, jucătorul de golf poate începe iniţierea în acest sport.

Unde se poate juca golf în România

România dispune în acest moment de nouă terenuri de golf, două simulatoare, Champ du Golf fiind unul dintre acestea, şi un driving range, teren de antrenament. De pe 3 mai, părinţi îşi pot aduce copiii la prima şcoală de golf din România dedicată acestora, unde preţurile sunt de-a dreptul atractive.

Un weekend la golf poate costa între 500 şi 1.240 de lei/persoană, în preţ fiind incluse cazarea pentru două nopţi, taxa de joc pentru două runde a câte 18 trasee şi mic dejun. Clubul Diplomatic Bucureşti, Golf Club „Paul Tomiţă” – judeţul Alba, Theodora Golf Club – judeţul Alba, Golf Club Timişoara „Tite Golfresort”, KingsLand Country Club – judeţul Bihor, Lac de Verde „Golf & Leisure Resort” – judeţul Prahova, Selas Golf & Polo Club – judeţul Prahova, SunGarden Resort – judeţul Cluj şi Transilvania Golf Club – judeţul Cluj sunt cele nouă cluburi unde românii pot juca golf, dar şi unde sunt organizate turnee în sezonul competiţional din România.

Motivele pentru care golful atrage tot mai mulţi români

Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup şi preşedintele Romanian Golf Association, Prinţul Dimitrie Strurdza şi Dinu Pescariu, foşti jucători de tenis, au fost atraşi de golf şi participă la turneele organizate în România. La prima vedere, idee perecepută greşit, golful pare un sport în care nu trebuie să faci prea multă mişcare.

Cel mai important, golful este un sport foarte sigur, şansele de a te accidenta fiind minime. Un joc de 18 trasee îl poate face pe jucător să consume peste 1.000 de calorii, asta fără a depune un efort la fel de mare ca într-o sală de fitness, iar totul are loc în aer liber. În plus, profesorul Anders Ahlbom de la Institutul Karolinska (Suedia) a susţinut că persoanele care joacă golf au, în medie, o speranţă de viaţă mai lungă cu cinci ani. Mai mult decât atât, nobilul sport nu are o limită de vârstă, astfel că ce ar putea să fie mai frumos decât un joc în care copilul, tatăl şi bunicul se duelează pe terenul verde de golf.

Pe lângă aspectele care ţin de sănătate, golful, fiind un stil de viaţă, aduce cu sine şi nişte reguli care ţin de etichetă. Respectul faţă de adversar este unul desăvârşit, mai puţin întâlnit, din păcate, în alte sporturi. Până la urmă nu este întâmplător că prima lovitură de golf a fost dată de Regele Ferdinand.