Life

Cât costă să locuiești în Spania. Un român rezident a făcut toate calculele

Un român care locuiește în Spania a pus pe hârtie toate cheltuielile sale lunare. Iată cât plătește, de fapt, în fiecare lună pentru a avea un trai decent.
14.08.2022 | 20:11
Cat costa sa locuiesti in Spania Un roman rezident a facut toate calculele
Cât costă viața în Spania. Calculele făcute de un român care locuiește acolo. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De câți bani este nevoie, de fapt, pentru a locui în Spania? Un român care locuiește acolo a făcut calculul și l-a transmis pe rețelele de socializare!

Cât costă viața în Spania. Calculele făcute de un român care locuiește acolo

Pentru stictul necesar, românul a stabilit că are nevoie de 1.880 de euro. Suma acoperă chiria de 500 de euro, utilitățile (internet 40 de euro, curent 60 de euro, 50 de euro apa), întreținerea 60 de euro și rata mașinii de 300 de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru mâncare, românul plătește 500 de euro lunar, 200 de euro plătește pentru viciul său – țigările, 150 de euro dă pe combustil și cu alți 20 de euro își încarcă telefonul.

După cum putem observa, în această sumă nu intră deloc distracțiile – ieșitul în oraș, vacanțele sau cumpărăturile de îmbrăcăminte sau încălțămine, cărțile sau produsele de îngrijire personală.

ADVERTISEMENT

Românul a vrut să arate că, de fapt, costurile vieții în afară sunt mari, și cei care muncesc în străinătate nu rămân cu atât de mulți bani cum s-ar crede. De precizat este că acesta a făcut costurile pentru o singură persoane, nu pentru un cuplu.

”Cui nu-i place să nu stea în Spania, nu e obligat. Dacă crede că se câștigă mai mult în România, e alegerea fiecăruia”, a spus cineva pe rețelele de socializare, la postarea respectivă.

ADVERTISEMENT
Calculele făcute de român
Cât costă viața în Spania. Calculele făcute de un român care locuiește acolo. foto: Facebook

Câți români sunt plecați în Spania, de fapt

Spania este țara aleasă de mulți dintre români care sunt în căutarea unui viitor mai bun. De altfel, conform datelor din 2021, numărul de români din acest stat a ajuns la peste un milion.

Datorită aceste cifre, românii reprezintă cea mai mare comunitate străină care trăiește în Peninsula Iberică.

ADVERTISEMENT

Vârsta media a acestora este de 38 de ani, iar 47% dintre cei care sosesc în această țară sunt femei, mai arată datele statistice oficiale.

”Pai și în România plăteam chirie… scara blocului mirosea numai a urină… era prin Drumul Taberei.. sector 6….acum 9 ani… Plăteam 350 euro un apartament cu 3 camere…”, a scris cineva la postarea respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: