Sezonul trecut, lupta de la retrogradare a fost una aprigă în SuperLiga. FC U Craiova și FC Voluntari au picat direct, în timp ce Dinamo și FC Botoșani s-au salvat la baraj. Unul dintre patronii echipelor implicate a cheltuit o avere pentru menține echipa în primul eșalon.
Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a dezvăluit cât de greu i-a fost sezonul trecut pentru a scăpa echipa de la retrogradare. Viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a mărturisit câți bani a investit și ce greșeli a comis. Moldovenii au rămas în prima ligă după ce au câștigat barajul cu CS Mioveni.
„Anul trecut când am crezut în Croitoru că face o echipă nouă. Și m-a costat mult… Mersul până la retrogradare, a fost o greșeală colosală! Și i-am dat voie lui Marius să facă echipa, fără să mai țin cont de nimic: ‘Fă ce știi tu!’. Mi-au adus jucători care au plecat toți.
Trei milioane (n.r. – a pierdut anul trecut)… Și ele se continuă. Foarte mulți bani pierduți pentru un gest de neatenție. Plus că eu am crezut că mă las… Voiam să mă las și găseam altceva ce să fac. Aveam proiectele mele personale. Am căutat doi ani să o vând”, a declarat Valeriu Iftime, conform gsp.ro.
Valeriu Iftime susține că la un momentdat a ajuns la capătul puterilor și a vrut să vândă clubul. Omul de afaceri a renunțat la idee pentru că s-ar fi lovit de anumiți „panglicari”, care promiteau că vor aduce bani, dar fără să ofere vreo garanție solidă.
„Am avut tot felul de panglicari care-mi povesteau că vin să facă bani. Când îi aud că vor să facă bani cu echipa din Botoșani eu intru în pământ! Gata, uită!
Am cerut trei milioane de euro prin scrisoare de garanție pentru trei ani. N-a adus nimeni… Am zis că le mai dau eu un milion, dar să-mi garanteze să-mi ține fotbalul. N-am găsit pe nimeni”, a adăugat Iftime.
Acum, Iftime e decis să meargă mai departe și să o susțină în continuare financiar pe FC Botoșani. Ba, mai mult, el vrea se implice în dezvlotarea infrastructurii sportive și culturale din județul Botoșani. Iftime și-a asumat responsabilitatea de a menține FC Botoșani pe linia de plutire cel puțin doi ani, timp în care va încerca să construiască un stadion nou și să pună bazele unei academie de fotbal.
„Nu poți avea un oraș modern fără un stadion, operă sau teatru”, a conchis viitorul președinte al CJ Botoșani.