News

Cât costă să-ți faci vacanța într-o “casă pe roți”. Poți ajunge în multe locuri de vis din România fără să te cazezi la hotel

Marele avantaj al unei rulote este că o poți parca oriunde și îți oferă doza de liberatate și aventură de care ai nevoie într-o vacanță.
28.05.2023 | 15:26
Cat costa sati faci vacanta intro casa pe roti Poti ajunge in multe locuri de vis din Romania fara sa te cazezi la hotel
Cât te costă să-ţi cumperi o rulotă pentru vacanţă
ADVERTISEMENT

Călătoriile cu rulota sunt populare de multă vreme în America și vestul Europei şi mulți dintre noi suntem familiarizați cu aceste autocaravane din diferite filme. Dar acum acest tip de călătorie a ajuns şi în România.

Care sunt preţurile pentru o rulotă

Există două tipuri de rulote: motorhome integrat şi modelul tractabil. Un motorhome integrat este practic un microbuz care este complet locuibil. Dispune de toate dotările necesare, aragaz, frigider, toaletă, paturi. Modelul tractabil este, de asemenea, echipat cu tot ce aveți nevoie, dar are propriile caracteristici distinctive.

ADVERTISEMENT

Cumpărarea unei rulote nu este deloc ieftină, dar o dată achiziţionată ea oferă o libertate de neegalat a călătoriilor. Preţurile pornesc de la 40.000 de euro şi pot depăşi 100.000 de euro.

“Sunt clienți cu familii care caută autorulote spațioase, cupluri sau pensionari care vor campervan care este mai agil, mai ușor de condus. O variantă pe care mulți o preferă este varianta conversiilor do it yorself.

ADVERTISEMENT

Își cumpără oamenii un vehicul comercial, o dubă și o transforma ei într-o autorulotă”, a declarat pentru observatornews.ro, Cosmin Man, expozant la Salonul Nautic Internaţional.

Principalul avantaj al acestei metode de călătorie este independența față de alte mijloace de transport. Puteți parca oricând și oriunde doriți. Nu este nevoie să cauți hoteluri, deoarece “casa” are tot ce ai nevoie pentru un sejur confortabil: o toaletă, o bucătărie, paturi și un duș.

ADVERTISEMENT

O astfel de vacanţă este potrivită pentru cei care sunt gata să încerce lucruri noi și le place să petreacă timp în natură și camping. În consecinţă, călătoria într-un motorhome este un fel de aventură.

Cea mai mare problemă cu călătoriile cu rulota în România sunt drumurile. În motorhome se vor simți toate denivelările din şosea, şi, de asemenea, este imposibil să rulezi cu viteză mare, iar depășirea cu o astfel de mașină poate fi destul de periculoasă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă rulote, la mare căutare au ajuns să fie şi corturile pentru maşină, care se pot monta cu uşurinţă pe orice autoturism şi pot găzdui până la 4 persoane. Un astfel de cort costă în jur de 1.500 de euro.

ADVERTISEMENT