Life

Cât costă un burger cu carne de crocodil la un festival de lângă București. Românii sunt dornici să-l încerce

Cât costă un burger cu carne de crocodil în România. Este preparat la un festival de lângă București. Mulți sunt dornici să-l încerce.
11.05.2024 | 12:45
Cat costa un burger cu carne de crocodil la un festival de langa Bucuresti Romanii sunt dornici sal incerce
Cât costă un burger cu carne de crocodil în România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât costă un burger de carne de crocodil la un festival care are loc lângă București? Multe persoane vor să încerce preparatul, care are un preț destul de mare.

Cât costă un burger cu carne de crocodil. Este pregătit la un festival de lângă București

La Snagov a început cel mai mare festival de barbeque din Europa, la care participă 200 de bucătari dornici să câștige. Există numeroase preparate, printre care și burgeri.

ADVERTISEMENT

Unul care le-a atras tuturor atenția este burgerul din carne de crocodil. A fost adusă de un bucătar din Brazilia, preparată după o reţetă specială.

Organizatorii evenimentului au postat în mediul online imagini cu carnea de crocodil pe grătar, în timp ce era preparată. Chef Paizao a gătit de mai multe ori această carne în Brazilia.

ADVERTISEMENT

“Avem o reţetă specială. Folosim jumătate crocodil şi jumătate o carne grasă ca să facem o formă mai frumoasă. Avem şi în Brazilia, dar îl numim altfel.

Trebuie doar să fie puţin rumenit şi pe partea cealaltă. Aştepţi, pui puţin sos şi brânză şi doar te bucuri de el. Românii au gusturi bune la mâncare”, a povestit bucătarul, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor, este o combinație între pui și pește. Burgerul de carne de crocodil are prețul de 98 de lei. De asemenea, cei care vor să mănânce friptură de crocodil trebuie să știe că prețul pentru 500 de grame este de 400 de lei.

ADVERTISEMENT

Bucătarii români încearcă să adapteze situației și să învețe să gătească carnea de crocodil. “O să mă duc şi la colegi să fac un schimb de experienţă. Eu am mai mâncat carne de crocodil, ştiu cum este. Se aseamănă uşor cu puişorii de baltă, cu broască”, a spus un chef.

Cei prezenți la festivalul de la Snagov sunt foarte curioși în legătură cu gustul acesteia. “Sunt curioasă ce o să gătească cu el. Nu am mai mâncat până acum crocodil. Am înţeles că picioruşele de broască sunt asemănătoare”, a spus cineva.

“Crocodil nu am mâncat deci trebuie să mă duc să încerc. Mie imi place clasicul”, a mai spus o altă persoană prezentă la festivalul din Snagov.

Chef Orlando Zaharia a fost și el prezent

În cadrul festivalului au fost mai multe atracții principale, cum ar fi rotisorul gigant. În total, 200 de bucătari din 10 țări s-au ocupat de preparatele care i-au atras pe vizitatori.

Printre bucătarii care au venit la festival se numără și chef Orlando Zaharia, jurat la Chefi la Cuțite, la Antena 1. Acesta a explicat cum se prepară o carne apreciată de români.

“O să avem crocodilul românesc care, de fapt este un purceluş de lapte gătit minim 12 ore, marinat 24 de ore. Nu există alt crocodil mai bun decât porcul nostru românesc. 

În afară de acest carusel care este şi pentru show, dar avem primul smash ciolan de porc din lume, din România şi arată cam aşa smash ciolan de porc fără niciun os, un condiment pe care l-am făcut noi şi ulei de măsline”, a spus Orlando Zaharia.

Tags: