News

Cât costă un kilogram de roșii românești de Paște? Prețul din piață nu e pe placul tuturor

27.04.2021 | 22:00
Cat costa un kilogram de rosii romanesti de Paste Pretul din piata nu e pe placul tuturor
ADVERTISEMENT

Au apărut roşiile româneşti în pieţele din întreaga ţară, dar un kilogram poate ajunge la sumă destul de mare care nu este accesibilă multora dintre români.

De la producător un kilogram de roșii pleacă de la 23 de lei. Ulterior, prin intermediari, în pieţe, ajunge şi la 30 de lei, conform CanCan.

ADVERTISEMENT

Sărbătorile de anul acesta sunt marcate în continuare de apăsarea pandemiei de Covid-19. Acest lucru se resimte în buzunare, dar și la cumpărături. Vezi AICI cât de scumpă este carnea de miel și cine o să-și permită să o mănânce de Paște.

Un kilogram de roșii românești de Paște costă aproximativ 30 de lei

Un legumicultor din Pleșoiu, Olt, care deține 5.500 de metri pătrați cu tomate este printre primii olteni care a ieșit cu roșii pe piață. Preţul este unul pe măsura investiţiei şi pierderilor din cauza frigului de afară, transmite acesta

ADVERTISEMENT

„Da, într-adevăr preţul este mai mare, dar preţul va scădea. Eu am încercat să mă aliniez la preţul care este la Bucureşti, dar la o cantitate foarte mică, vă daţi seama, 5-10 baxuri, dar când vor ieşi mai multe preţul va fi mai mic”, spune Simon Idiţa, producător din Pleşoiu, Olt.

Producătorul se plânge că a investit foarte mult în încălzirea solariilor, peste 200.000 de lei. Tomatele au ajuns deja în pieţe din Alba Iulia, Sibiu, Târgu-Mureş, iar în acest weekend vor ajunge şi în două pieţe din Slatina.

ADVERTISEMENT

Restricții blânde de Paște. Autoritățile au decis că în noaptea de Înviere să se poată circula fără restricții până la 5 dimineața, iar în Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la 8 seara, cu două ore mai mult față de noile restricții.

„Anunțul premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în spiritul onest al dialogului purtat între cultele religioase și autorități”, a menționat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

ADVERTISEMENT
Tags: