Cât costă un meniu de Crăciun dacă este livrat direct de la restaurant? Iată o întrebare le care vor să afle răspunsul românii care, din diferite motive, nu au timp să gătească de sărbători.
Peste mai puțin de o lună, românii vor celebra Crăciunul și se vor pregăti și de Revelion. Pe lângă bucuria de a fi alături de familie, prieteni și de toți cei dragi, sărbătorile de iarnă vin și cu multă muncă în bucătărie.
Din varii motive, nu toți dintre conaționalii noștri au timp să gătească în această perioadă. Cei care vor să se relaxeze și să se bucure de momentele alături de familie și prieteni trebuie să știe că există o soluție simplă și la îndemână: să comande mâncarea pentru Crăciun și Revelion direct acasă.
Această opțiune există deja în aproape toată țara. Acum, înainte de a vă decide, este important să știți și cât vă va costa această opțiune în 2024. Prețurile nu sunt extrem de mari.
Marile restaurante pregătesc deja platouri variate. Mâncarea este pentru întreaga familie. Din aceste meniuri nu lipsesc preparatele pe care românii le adoră. Nici măcar nu trebuie să vă deplasați pentru a ridica meniurile, asta pentru că curierii aduc pachetul direct la ușă.
Un astfel de platou are între 1 kg și 1kg 300 de grame. Mâncarea este suficientă pentru o masă de șase persoane, spune Florin Grădinariu, producător local, citat de Observator News.
Comanda poate include toate preparatele cu tradiție, dar şi unele pentru gusturi mai sofisticate.”Am pus pe platou din toate produsele pe care noi le-am făcut.
Vorbim de piept de porc, avem o vrăbioară de vită afumată, slăninuță pe care toată lumea o cere, este sezonul ei, ceafă de porc, cotlet de porc, două feluri de cârnați afumați“, explică producătorul local.
Un platou de acest gen costă 90 de lei. Pot exista însă și meniuri mai bogate. De exemplu, un pachet care conține 8 produse tradiționale și are aproape 3 kg jumătate costă 275 de lei.
Prețul poate fi mai mare, până la aproape 450 de lei, în funcție de preferințele fiecăruia. Se mai pot adăuga pe platou diferite lactate, tochitură ori alte produse tradiționale, tobă, chișcă sau lebăr.