Life

Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din București în 2022. Ce alte preparate tradiționale mai poți cumpăra

Iată cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din București anul acesta. Vizitatorii se pot delecta cu diverse preparate.
24.11.2022 | 15:28
Cat costa un pahar de vin fiert la Targul de Craciun din Bucuresti in 2022 Ce alte preparate traditionale mai poti cumpara
ADVERTISEMENT

Duminică, 20 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun din Piața Constituției, iar vizitatorii se bucură de atmosfera de sărbătoare și consumă preparate și băuturi de sezon, cum ar fi vin fiert.

Care este prețul unui pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din București

La fel ca mai multe orașe mari din țară, și Bucureștiul a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă odată cu deschiderea Târgului de Crăciun. Pe 1 decembrie se vor aprinde și luminițele, după cum a anunțat Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Încă de dinaintea deschiderii târgului, bucureștenii au aflat care vor fi atracțiile de anul acesta, dar și cu ce se vor putea delecta.

Una dintre principalele atracții este roata panoramică. O singură persoană trebuie să scoată din buzunar 25 de lei pentru o tură.

ADVERTISEMENT

Scumpirile de anul acesta au afectat și prețurile de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, inclusiv pe cel al unui pahar de vin fiert.

Cu toate acestea, prețurile nu sunt foarte mari față de anii trecuți. În medie, un pahar de vin fiert costă 10 lei. La unele căbănuțe din târg, acesta poate fi achiziționat și cu 7 lei, notează click.ro.

ADVERTISEMENT

Și prețul la ciocolata caldă variază, fiind cuprins între 6 și 10 lei. Dacă vrei să adaugi la ea toppinguri, bomboane sau bezele, atunci prețul va fi mai mare.

Ce prețuri au felurile de mâncare de la Târgul de Crăciun din Capitală

Anul acesta, un kilogram de șorici la Târgul de Crăciun din București are prețul de 75 de lei. Prețul este mult mai mic decât la târgul din Craiova, acolo unde acest produs costă 100 de lei.

ADVERTISEMENT

Mesele tradiționale românești nu sunt foarte costisitoare la târgul desfășurat în Piața Constituției. Cu 150 de lei, doi adulți și un copil pot mânca o masă completă, după cum spun internauții pe rețelele sociale.

Cei are vizitează târgul trebuie să țină cont că unele preparate au prețuri mai mici, în timp ce altele sunt mai scumpe.

Carnea de porc se regăsește sub diverse forme, cum ar fi tochituri, pomana porcului și fripturi, fiind cel mai căutat produs de la Târgul de Crăciun. Vizitatorii stau la coadă pentru a se bucura de mâncărurile tradiționale românești.

Și pastrama de oaie este la mare căutare anul acesta. Oamenii stau la coadă zeci de minute pentru a-și cumpăra o porție.

Nici dulciurile nu au prețurile foarte mari. Turta dulce costă între 10 și 25 de lei, în funcție de dimensiune.

ADVERTISEMENT