News

Cât costă un platou cu fructe de mare la Mamaia în acest moment. Preţul e cu adevărat surprinzător

Litoralul se pregăteşte să-şi întâmpine turiştii, iar preţurile la Mamaia de aşa natură încât să-i atragă pe cei care încă mai stau în dubii dacă să meargă la mare în România.
28.05.2023 | 22:32
Cat costa un platou cu fructe de mare la Mamaia in acest moment Pretul e cu adevarat surprinzator
Cât costă un platou cu fructe de mare la Mamaia
ADVERTISEMENT

A merge la un restaurant unde se serveşte peşte şi fructe de mare este o plăcere nu tocmai ieftină, mai ales pe litoral, unde preţurile sunt mai ridicate decât în alte zone. Totuşi, fiind abia început de sezon, cei care dau o fugă la mare zilele acestea vor fi surprinşi de costul unor astfel de delicatese.

Preţuri de aproape trei ori mai mici decât în vârf de sezon

Costul unui platou combinat cu fructe de mare la retaurantele din Mamaia se ridică în momentul de faţă la aproximativ 100 de lei pentru două persoane și 200 lei pentru cinci persoane, conform unui reportaj realizat de observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

“Am mâncat nişte midii extraordinar de bune, cu un sos foarte cremos”, spune o persoană care a testat preparatele la malul mării. “Totul este ok, toate preparatele sunt la înălţime”.

Bucătarii au dezvăluit, la rândul lor, ce preferă clienţii. “Scrumbia, pălămida, scoicile. Tagliatelle, merg foarte bine. Midii pane, rapane pane, midii marinate şi afumate”, spune una dintre angajatele să gătească pentru turişti.

ADVERTISEMENT

În platourile de fructe de mare se regăsesc, între altele, caracatiţă, calamar, midii în sos alb, în sos roşu sau în cochilie. În funcţie de norocul pescarului şi clasa restaurantului, meniurile pot însă varia.

Deocamdată, preţul este însă de aproape trei ori mai mic decât cel mediu practicat vara trecută, în plin sezon, când pe terasele restaurantelor din Mamaia un platou de fructe de mare a ajuns să coste şi 280-300 de lei.

ADVERTISEMENT

Dacă în prezent preţul unui platou mixt de fructe de mare costă în jur de 100 de lei, iată câteva dintre preţurile acestor preparate comandate separat. Astfel, rapanele – pane, sote sau friti costă 58 de lei porţia, iar o porţie de calamari este 53 de lei.

Midiile în cochilie, cu sos de vin alb sau roşu costă 63 de lei, iar midiile pane sunt cu 20 de lei mai ieftine. Creveţii tiger sunt 51 de lei, tot atât cât costă şi creveţii jumbo. Un tentacul de caracatiţă, la grătar sau sote, costă 90 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea să amintim că un şezlong la Mamaia costă acum cel mult 25 de lei pe zi, un cocktail este între 30 şi 40 lei, iar o porţie de mâncare clasică are preţuri între 25 şi 55 lei.

ADVERTISEMENT