Life

Cât costă un sejur de Rusalii într-unul dintre cele mai vizitate locuri din Maramureș. Satul tradițional i-a fermecat pe străini

Cât costă un sejur de Rusalii în unul dintre cele mai celebre locuri din Maramureș. Chiar și olandezii vin pentru frumusețile noastre.
17.06.2024 | 11:22
Cat costa un sejur de Rusalii intrunul dintre cele mai vizitate locuri din Maramures Satul traditional ia fermecat pe straini
Cât costă un sejur de Rusalii în Maramureș. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În timp ce românii preferă să meargă pe litoral, majoritatea locurilor de cazare din Maramureș au rămas neocupate. Străinii, în schimb, sunt fascinați de frumusețea ținutului și vin de departe în unul dintre cele mai spectaculoase sate.

Cât costă un sejur de Rusalii în Maramureș

De Rusalii, mulți români preferă să plece pe litoral și să se răcorească în apa mării. Prețurile în această perioadă sunt destul de piperate, dar acest lucru nu pare să-i oprească pe cei care au așteptat toată iarna aceste momente.

ADVERTISEMENT

În același timp, în Maramureș, cu o săptămână înainte de Rusalii, jumătate din cazări au rămas goale. În satul Breb, una dintre cele mai căutat destinații de vacanță, nu sunt prea mulți turiști.

Cei care, totuși, ajung sunt din mai multe colțuri ale țării, București și chiar Constanța. Proprietarii nu se sperie de locurile goale, deoarece știu că urmează perioada vacanțelor, când vor avea mult de lucru.

ADVERTISEMENT

„Nu ne facem griji pentru că ne mai odihnim ca să avem putere pentru lunile iulie şi august când avem foarte mulți”, a dezvăluit Ileana Bozai, administrator pensiune, conform observatornews.ro. 

Străinii, fascinați de frumusețea satului tradițional

Satul Breb i-a cucerit, pe de altă parte, pe străini. Ulițele pietruite, mâncarea, dar și ospitalitatea localnicilor sunt printre lucrurile care i-au fascinat pe cei care vin de peste hotare în Maramureș.

ADVERTISEMENT

Rob și Elise, doi prieteni veniți tocmai din Olanda, se numără printre aceea care au descoperit frumusețea satului tradițional. „E foarte frumos şi, în special, toţi oamenii sunt foarte prietenoşi.

Te simţi binevenit. Este pentru prima dată de când sunt aici, dar şi pentru câteva zile sunt atât de multe lucruri de văzut. Cred că ar fi drăguţ să vizitez şi în alte anotimpuri”, a mărturisit Elise.

ADVERTISEMENT

Rob este pentru a doua oară în Maramureș. „Pentru mine e pentru a doua oară, dearece am mai fost deja în aprilie. E frumos, e mic, e tradiţional. Oamenii sunt foarte drăguţi”.

Iar când vine vorba despre prețuri, un sejur de Rusalii costă 350 de lei/noapte/cameră, în regim de demipensiune. În plus, contra cost, turiștii se pot plimba cu trăsura trasă de cai sau pot avea parte de seri cu ceterași.

ADVERTISEMENT