News

Cât costă un șezlong în stațiunea Mamaia în extrasezon. Prețul uriaș pentru un weekend la soare

În extrasezon turistic, mulți se întreabă ”Cât costă un șezlong pe litoral?”. Dacă e să luăm ca exemplu Mamaia, veștile nu sunt deloc bune pentru buzunarele românilor.
12.09.2021 | 14:58
Cat costa un sezlong in statiunea Mamaia in extrasezon Pretul urias pentru un weekend la soare
Cât costă un șezlong în stațiunea Mamaia în extrasezon. Prețul uriaș pentru un weekend la soare. Sursa foto: gandul.ro
ADVERTISEMENT

Sezonul estival 2021 a fost unul greu pentru toată lumea. Dacă patronii au încercat să-și recupereze pierderile imense din 2020, un an dominat de măsuri restrictive, turiștii au încercat ajustarea bugetului pentru noile tarife de pe litoral.

O problemă des sesizată de turiștii prezenți în stațiunile din țară a fost cea reprezentată de tarifele pentru un șezlong la soare. În vârf de sezon, prețurile au fost extrem de piperate, iar cei aflați pe litoral sperau la o reducere consistentă în extrasezon.

ADVERTISEMENT

Această diminuare de prețuri a existat, însă a fost una mult sub așteptările celor care au ajuns pe litoralul Mării Negre în luna septembrie.

Cât costă un șezlong în stațiunea Mamaia în extrasezon turistic

În această vară, pe litoralul românesc, prețurile șezlongurilor au fost extrem de mari, chiar exagerate.

ADVERTISEMENT

Referindu-ne strict la cea mai populară stațiune, putem spune că prețurile au ținut și ele pasul cu dezvoltarea regională.

Astfel, un șezlong la plajă, în plin sezon, a ajuns să coste aproape de 100 de lei. Cei pretențioși și cu mai mare dare de mână trebuiau să scoată din buzunar aproape 200 de lei pentru un baldachin.

ADVERTISEMENT

Odată cu venirea toamnei, oamenii sperau ca prețurile să scadă drastic. Din păcate pentru buzunarele oamenilor de rând, cam la fel de piperate au rămas prețurile și în extrasezon.

Conaționalii iubitori de mare au așteptat venirea lunii septembrie să se bucure de ”litoralul pentru toți”, însă reducerile nu au fost așa de mari pe cum se așteptau.

ADVERTISEMENT

În cazul șezlongurilor de pe plajă, în stațiunea Mamaia, prețurile au scăzut cu doare 30 de lei, turiștii fiind nevoiți să scoată din buzunar 70 de lei pentru un șezlong, potrivit Cancan.

Așadar, pentru un weekend petrecut la soare, în extrasezon, un român trebuie să scoată din buzunar 210 lei pentru șezlong, preț care în anii trecuți era greu de găsit și în plin sezon.

Mamaia, stațiune cu prețuri uriașe în sezonul estival

Nu doar prețurile la șezlonguri au fost uriașe în această vară în stațiunea Mamaia. Și consumabilele au ajuns la valori foarte mari.

O bere la draft pe plajă, în Mamaia, costa în jur de 10 lei. Fix cât costă o bere la sticlă de 0.500 ml la o terasă normală din Centrul Vechi sau din orice altă locație din România.

Cazarea a fost și ea o problemă pentru mulți cetățeni. În Mamaia, sub 200 de lei nu au prea fost oferte vara asta. Un astfel de preț a fost găsit doar în regim de pensiune, fără mic dejun inclus. Hotelurile de 4-5 stele au avut prețuri peste 500 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT