Cât a costat zborul lui Traian Băsescu în Slovacia, după deplasarea cu o aeronavă Tarom

Preşedintele Traian Băsescu a preluat o aeronavă Tarom pentru deplasările externe, asta în condiţiile în care în martie prefera cursele de linie. Potrivit România TV, costul zborului...
31.08.2013 | 09:23
Cat a costat zborul lui Traian Basescu in Slovacia dupa deplasarea cu o aeronava Tarom

Preşedintele Traian Băsescu a preluat o aeronavă Tarom pentru deplasările externe, asta în condiţiile în care în martie prefera cursele de linie. Potrivit România TV, costul zborului dus-întors în Slovacia s-a ridicat la valoarea de 41.000 de euro, sumă mult mai mult decât a altor zboruri externe pe care le efectua şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a preluat aeronava Tarom pentru deplasările externe, asta în condiţiile în care din martie renunţase la serviciile Tarom şi prefera cursele de linie. 41.000 de euro a costat doar deplasarea dus-întors a lui Traian Băsescu cu aeronava Tarom în Slovacia, unde a avut câteva întâlniri bilaterale.

Zborul special din perioada 28 – 29 august a.c. în Republica Slovacă, contractat pentru deplasarea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, în vizita oficială în Republica Slovacă, a fost efectuat de către compania aeriană TAROM SA. Costul contractat al transportului este de 184.728,02 lei. Menţionăm că achiziţia serviciului s-a făcut conform normelor prevăzute de HG 755/1998, cu modificările şi completările ulterioare“, se arată într-un răspuns din partea preşedinţiei remis România TV ca urmare a unei solicitări.

În trecut, pentru o cursă de linie până la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu cu toată delegaţia cheltuia 5.000 de euro, iar o deplasare la Vatican, tot cu o cursă de linie a Tarom, a costat 7.500 de euro.

Costul ridicat al zborului dus-întors în Slovacia vine în condiţiile în care recent şeful statului a anunţat că nu va participa la Adunarea Generală a ONU din cauza bugetului scăzut.

Şi eu am anulat zborul la sesiunea plenară a ONU exact din constrângeri bugetare. Dacă cineva avea o curiozitate de ce nu mai plec în SUA în septembrie, din acest motiv“, declara recent Traian Băsescu.