News

Cât de afectată va fi România de scăderea prețului petrolului. Explicațiile ministrului Economiei

21.04.2020 | 10:27
Cat de afectata va fi Romania de scaderea pretului petrolului Explicatiile ministrului Economiei
ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a ținut să precizeze cât de afectată va fi România de scăderea bruscă a prețului petrolului în Statele Unite.

Cât de afectată va fi România de scăderea prețului petrolului

Prețul scăzut al petrolului pe piețele americane este un semn prost pentru economia globală, dar acest lucru nu va afecta România pe termen scurt pentru că necesarul țării este asigurat în mare parte din import.

ADVERTISEMENT

”Pe termen scurt, România nu va fi afectată de scăderea drastică a prețului petrolului din Statele Unite. Însă, un preț corect pe piață ne arată că o economie funcționează optim”, a scris ministrul pe Facebook

”În acest moment, consumăm foarte mult petrol din producția internă ceea ce face ca economia noastră să nu fie încă influențată de criza petrolului din Statele Unite”, a mai notat Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Prețul petrolului a scăzut pe fondul reducerii cererii și a epuizării capacităților de depozitare

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Economiei spune că va scădea prețul țițeiului de import, având în vedere situația petrolului american, iar asta va face o reducere la pompă deși consumul de carburant în România a scăzut deja cam cu un 30%.

”Petroliștii americani decât să închidă sonde preferă să piardă foarte mult la vânzarea petrolului pentru că o închidere de sonde și o redeschidere probabil ar avea costuri mult mai mari. Pe piața europeană, prețul este relativ stabil la 25 de dolari”, a precizat Popescu.

ADVERTISEMENT

Ministrul afirmă că aceste lucru este un semn pentru economia globală că în America ajunge să se vândă petrolul la un preț negativ, deoarece conductele sunt pline și se produce pe stoc ceea ce nu e un lucru bun.

Prețul petrolului american a scăzut la un nivel nemaivăzut din 1999, pe fondul reducerii cererii și a epuizării capacităților de depozitare, barilul ajungând la 15,65 dolari.

ADVERTISEMENT

Criza instaurată în urma pandemiei de coronavirus a dus la ieftinirea carburanților în România încă de la mijlocul lunii martie, iar țara noastră are în acest moment cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT