News

Cât de aproape este noua tulpină de COVID-19 de România! Mesaj alarmant al unui medic

30.12.2020 | 08:32
Cat de aproape este noua tulpina de COVID19 de Romania Mesaj alarmant al unui medic
ADVERTISEMENT

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București a explicat cât de aproape este noua tulpină de COVID-19 de România! Acesta a precizat că tulpina venită din Marea Britanie este mult mai transmisibilă, dar nu ar fi mai violentă

Emilian Imbri spune că nu ştie dacă noua tulpină de coronavirus a ajuns în România. Acesta crede însă că „e pe aproape, e pe undeva pe la graniță”.

ADVERTISEMENT

„Sigur e pe undeva pe lângă noi, pentru că nu a fost stopată clar și foarte sigur circulația persoanelor”, a declarat managerul Spitalului Victor Babeș la TVR 1.

Cât de aproape este noua tulpină de coronavirus de România!

Mai mult de atât, Emilian Imbri a anunţat că s-a vaccinat deja. A făcut-o alături de alte aproximativ 400 de cadre medicale din instituție.

ADVERTISEMENT

O singură persoană dintre aceștia a avut o reacție minoră. În rest, toate reacțiile adverse înregistrate până acum sunt firești.

„Nu doare absolut deloc, reacția este minimă, firească după un vaccin (…) O singură tânără dintre cei care au fost vaccinați a avut o reacție minoră, și anume o durere la nivelul brațului în locul în care a fost injectat vaccinul”, a afirmat Emilian Imbri.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat că va fi precaut în următoarele 10-12 zile. În această perioadă încă poate contracta boala. „Colegii mei mi-au explicat că după vaccin, cam în 10-12 zile, apare un nivel de anticorpi care să îți asigure o protecție, urmează apoi, la 21 de zile, rapelul, adică încă un impuls dat organismului, după care anticorpii sunt suficienți pentru a te proteja și pentru a-ți asigura imunitatea memoriei.

Pentru că asta se pare că este, într-adevăr, un țel (…) Să nu se sperie nimeni, după o anumită perioadă, nivelul acestor anticorpi poate să scadă însă rămâne așa-zisa imunitate a memoriei, adică virusul va fi recunoscut rapid și organismul se va mobiliza și se va apăra.

ADVERTISEMENT

Medicul a spus că va folosi în continuare masca, chiar și după rapel. „Să nu ne așteptăm acum ca în mai, iunie să fim liberi.

Pentru că vaccinarea se întinde pe o perioadă destul de mare, se speră probabil că un procent de 60-70%, 80% să spunem din populația țării ar fi minunat, ar putea să fie vaccinată până spre sfârșitul anului, adică până în septembrie-noiembrie. (…)

O scădere a numărului de îmbolnăviri nu o să vedem foarte repede și, din acest motiv, sunt cu masca aici și voi purta încă masca, poate că tot timpul în acest an”, a mai declarat Emilian Imbri

ADVERTISEMENT