News

Cât de aproape suntem de valul doi de infecții COVID. Anunțul îngrijorător al lui Nelu Tătaru

19.06.2020 | 18:48
Cat de aproape suntem de valul doi de infectii COVID Anuntul ingrijorator al lui Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat, vineri, în cadrul unei vizite la Focşani, că speră că nu am ajuns în al doilea val de infecții COVID, după ce numărul cazurilor noi din ultimele zile a crescut într-un ritm accelerat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, speră că numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile nu reprezintă un al doilea val al epidemiei de coronavirus din țara noastră, notează News.ro.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru este de părere că aceste creşteri din ultimele zile ar putea fi puse pe seama ridicării restricţiilor, după ce în țara noastră au fost înregistrate, patru zile consecutive, peste 300 de cazuri noi zilnic.

Ce spune Nelu Tătaru despre un valul doi de infecții COVID

În plus, autoritățile au comunicat faptul că în România numărul cazurilor noi de coronavirus crește constant de șapte zile.

ADVERTISEMENT

”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere.

Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat Nelu Tătaru, la Focșani.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ministrul Sănătății spune că sunt spitale cu tendinţă de suprapopulare, motiv pentru care este nevoie de ajutorul spitalelor de suport.

Când vom reveni la normalitate

Nelu Tătaru a discutat și despre o mai mare relaxare a măsurilor impuse de autorități și crede că până la începutul lunii august vom ajunge să avem o viață relativ nornală.

ADVERTISEMENT

”E nevoie de multă colaborare între spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă.

Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o alta măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să avem o viaţă cvasi-normală, dar depinde numai de noi.

Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamna-iarnă. Totul depinde de noi”, a punctat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Afirmațiile lui Nelu Tătaru vin după ce alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul total al infecțiilor COVID au ajuns la 23.400.

ADVERTISEMENT