Life

Cât de bogat este, de fapt, Dorin Cioabă, regele romilor, cel care i-a amenințat pe austrieci că-i lasă fără lebede. Coroana și colanul, o adevărată avere

Dorin Cioabă, regele internațional al romilor a stârnit un val de reacții după ce i-a amenințat pe austrieci că îi va lăsa fără lebede. Ce avere are însă acesta?
09.12.2022 | 18:17
Cat de bogat este de fapt Dorin Cioaba regele romilor cel care ia amenintat pe austrieci cai lasa fara lebede Coroana si colanul o adevarata avere
Ce avere are, de fapt, Dorin Cioabă, regele romilor. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dorin Cioabă a devenit regele internațional al romilor în anul 2013. Acesta a ajuns la putere după ce tatăl său, Florin Cioabă, s-a stins din viață.

Ce avere are Dorin Cioabă, regele romilor

Pentru că Dorin Cioabă mai avea un frate, Daniel, între cei doi s-a iscat un mare conflict la acel moment, având în vedere că fiecare își dorea această funcție. Ulterior însă, cei doi au ajuns la un acord.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ei a devenit rege internațional, în timp ce altul a rămas să îi conducă pe romii din țară.

Odată cu încoronarea sa, Dorin Cioabă a primit o coroană nouă. Acesta era realizată din 25 de monede de aur, de 24 de carate. De cealaltă parte, fratele său, Daniel, a primit coroana, sceptrul, dar și lanțul pe care le-a purtat tatăl său.

ADVERTISEMENT

Ce avere are însă Dorin Cioabă? Conform declarației sale de avere publicate în urmă cu câțiva ani, cele mai de preț bunuri deținute de regele romilor sunt coroana regală, evaluată de la 150.000 de lei și lanțul cu medalion, colanul, tot de aur, estimat la 35.000 de lei.

În document, Dorin Cioabă a mai scris că are și un ceas a cărui valoare este estimată la 8.000 de lei, dar și alte bijuterii de 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

La capitolul bunuri imobiliare, ”Familia Regală” a romilor deține o casă de 750 mp achiziționată în 1999 și una de 250 mp luată în 2008.

De asemenea, aceștia mai dețin și două terenuri în Sibiu. Unul dintre ele are o suprafață de 1.263 mp și altul de 727 mp.

ADVERTISEMENT

Ce salariu avea Dorin Cioabă ca jurist

De menționat este faptul că nici nici Dorin Cioabă și nici soția sa nu au mașini personale și nici conturi la bancă. Pe de altă parte, aceștia aveau în urmă cu ceva timp o datorie la bancă de 15.500 de euro.

În ceea ce privește veniturile, nici aici situația nu este prea bună. Declarația de avere a soților Cioabă arată că Dorin Cioabă a câștigat, ca jurist, nu mai puțin de 2.000 de lei pe lună, adică 24.000 de lei pe an, în urmă cu ani de zile.

De cealaltă parte, soți așa, Sighișoara Cioabă a bifat un salariu de 1.600 de lei lunar, adică anual, de 20.000 de lei, pentru funcția de manager, mai arată declarația de avere publicată în urmă cu aproape un deceniu.

Deși în 2012, Dorin Cioabă, cel care i-a amenințat pe austrieci că îi va lăsa fără lebede,  a vrut să devină consilier județean în Sibiu, luptându-se astfel pentru drepturile minorității pe care o reprezintă.

Deși acesta nu a reușit să facă ceea ce și-a propus, a încercat să se implice atât cât a putut în viața romilor.

ADVERTISEMENT
Tags: