Life

Cât de bogat este, de fapt, Ion Iliescu la 92 de ani. Cine va moșteni bunurile fostului președinte

Ce avere are Ion Iliescu la 92 de ani. Cine moștenește bunurile fostului președinte, deoarece el nu are copii. Iată cât de bogat este fostul lider al statului!
02.09.2022 | 07:46
Cat de bogat este de fapt Ion Iliescu la 92 de ani Cine va mosteni bunurile fostului presedinte
Cât de bogat este, de fapt, Ion Iliescu la 92 de ani. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ion Iliescu a ajuns la vârsta de 92 de ani. Iată ce avere are, de fapt, fostul președinte al țării noastre și cine o va moșteni după moartea sa.

Cât de bogat este, de fapt, Ion Iliescu la 92 de ani

După ce a fost președinte de trei ori, prima dată conducând Consiliul Frontului Salvării Naționale între 22 decembrie 1989-1992, Ion Iliescu se poate lăuda cu o avere destul de impresionantă.

ADVERTISEMENT

Iliescu a mai fost apoi ales de două ori ca președinte între anii 1992-1996 și 2000-2004. Iată ce avere are fostul președinte!

Aflat acum la pensie, Ion Iliescu, în vârstă de 92 de ani, primește lună de lună suma de  3.916 lei pentru munca depusă. Acesteia i se mai adaugă o indemnizație de 5.331 de lei, pe care fostul șef de stat o primește pentru că a deținut funcția de președinte.

ADVERTISEMENT

În declarațiile sale de avere din ultima perioadă în care a activat ca politician, în 2008, Ion Iliescu scria că deține 54.000 de lei indemnizație de senator, 55 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte și 33 000 lei pensie.

Acesta mai primea aproape 8.500 de lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice și avea un apartament mare în Capitală, de 156 de metri pătrați. Ion Iliescu mai avea și 16 taboluri în colecția sa de artă și bijuterii.

ADVERTISEMENT

Ion Iliescu nu a avut niciodată copii

Unul dintre regretele vieții sale este că nu a avut niciodată copii, lucru despre care a vorbit în diferite rânduri.

Ion Iliescu și soția lui nu au devenit părinți, fostul președinte punând acest lucru și pe seama faptului că a fost foarte ocupat cu cariera sa politică.

ADVERTISEMENT

Mai mult, fostul lider al României spunea că Nina Iliescu a rămas gravidă de trei ori, dar de fiecare dată sarcinile au fost toxice. Au luat în calcul inclusiv adopția, dar aceasta nu era posibilă la vremea aceea.

”Ne-am dorit foarte mult, dar nu a fost să fie. Soția mea a avut 3 sarcini, toate toxice. Am vrut, mai apoi, să înfiem, dar pe vremea aceea nu era posibil”, spunea Ion Iliescu.

Chiar și așa, averea lui Ion Iliescu ar urma să rămână fiului său de suflet, Mihai Bujor Sion, cel care a fost consul al României în Filipine, în vârstă de 67 de ani. El este căsătorit cu un fotomodel mai tânăr cu câteva decenii.

ADVERTISEMENT