Life

Cât de bogat este, de fapt, Regele Charles. Averea lui e amețitoare

Regele Charles este mai bogat decât Regina Elisabeta a II-a. Ce avere deține, de fapt, monarhul Marii Britanii în prezent?
17.04.2023 | 18:26
Cat de bogat este de fapt Regele Charles Averea lui e ametitoare
Ce avere are Regele Charles. Foto: colaj Fanatik/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Regele Charles al Marii Britanii este mult mai bogat decât răposata sa mamă, Regina Elisabeta. Monarhul are atât de mulți bani încât l-a depășit deja pe Sir Elton John, dar și pe celebrul cuplu format din Victoria și David Beckham.

Ce avere deține Regele Charles al Marii Britanii

Regele Charles se bucură de o avere de proporții. O analiză efectuată de The Sunday Times a scos la iveală faptul că, atunci Regina Elisabeta a încetat din viață avea un capital personal estimat la 460 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Deși lista celor mai bogați oameni din lume urmează să fie publicată în luna mai, primele informații arată că Regele Charles și-a întrecut mama. În plus, monarhul ar avea mai mulți bani decât celebrul și înstăritul cuplu format din Victoria și David Beckham.

Vedetele aveau anul trecut o avere estimată la 472 de milioane de dolari. De asemenea, Regele Charles l-a depășit chiar și pe Sir Elton John. Acesta din urmă are un capital estimat la de 490 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Monarhul Marii Britanii a învățat să-și proteze banii după divorțul de Prințesa Diana

După ce divorțul de Prințesa Diana l-a făcut să scoată din buzunar aproximativ 21 de milioane de dolari, actualul Rege al Marii Britanii a învățat să-și protejeze mai bine finanțele. Un fost consilier al lui Charles a făcut câteva declarații anonime.

Potrivit acestora, după separarea de prima soție, Regele Charles a început să economisească banii câștigați din Ducatul de Cornwall. Este vorba despre un imperiu imobiliar care acum i-a revenit fiului său cel mare, Prințul William.

ADVERTISEMENT

Sub conducerea lui Charles, valoarea Ducatului de Cornwall a crescut considerabil și a ajuns la 350 de milioane de dolari după un deceniu. Numai anul trecut, afacerea imobiliară a încasat profituri de 28,5 milioane de dolari.

Totuși, cea mai mare parte a averii deținute de Regele Charles are ca sursă proprietatea sa, Sandringham din Norfolk. Aceasta se întinde pe o suprafață de 8000 de hectare. De asemenea, este în posesia Familiei Regale de mai mult 160 de ani.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că proprietatea Regelui Charles, incluzând reședința și terenurile agricole, valorează la momentul actual 245 de milioane de lire sterline, notează CanCan.ro. 

ADVERTISEMENT