News

Cât de bogat este primarul condamnat pentru proxenetism. Costică Dobre candidează din nou la alegeri

Costică Dobre, primar PSD în localitatea Șuțești, din județul Brăila, a fost condamnat pentru proxenetism și aderare la grup infracțional organizat.
17.05.2024 | 11:00
Cat de bogat este primarul condamnat pentru proxenetism Costica Dobre candideaza din nou la alegeri
Costică Dobre își dorește un al doilea mandat de primar la Șuțești. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Costică Dobre, de la PSD, este primarul localității brăilene Șuțești, după ce a câștigat alegerile din 2020, cu un procent de 46,13% din voturile exprimate. El va candida pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din acest an, deși  fost condamnat în 2018, de Curtea de Apel Galați, la un an de închisoare cu suspendare pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.

Costică Dobre a formulat cerere de reabilitare judecătorească

Membrii rețelei au fost acuzați că au racolat fete din România, o parte fiind minore, și le-au obligat să se prostitueze în Grecia și Spania. Costică Dobre a fost acuzat că în perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008 a tras foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către Ș.E. în Grecia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în dosar se arată că, în luna ianuarie 2008, Costică Dobre a determinat-o pe aceeași Ș.E. să se prostitueze în Spania, trăgând din nou foloase (circa 4.100 de euro) de pe urma practicării prostituției până la mijlocul lunii februarie 2008. În dosar se mai menționează că, în luna decembrie 2007, Costică Dobre a aderat la grupul infracțional organizat inițiat de către fratele său, D. I. și soția acestuia din urmă, D.D.G., la care a aderat și inculpatul M.G.I., și a desfășurat activități de sprijinire a acestui grup.

Cazierul lui Costică Dobre este curat deoarece, în vara anului 2021, a depus la Tribunalul Brăila o acțiune de reabilitare judecătorească. Astfel, instanța a decis să șteargă infracțiunile lui Costică Dobre, întrucât termenul de trei ani de încercare, dispus de Curtea de Apel Galați, se împlinise în iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Dobre a putut candida în 2020, deoarece legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale nu interzice celor cu cazier penal să își depună candidaturile. Ultima declarație de avere completată de Costică Dobre, consultată de FANATIK, este din iunie 2022.

Costică Dobre are cinci terenuri și patru spații comerciale

Din document reiese că primarul condamnat pentru proxenetism are un portofoliu imobiliar impresionant. Astfel, Costică Dobre deține 1/6 dintr-un teren intravilan din Brăila, de 290 metri pătrați, moștenit în 1998, precum și 1/2 dintr-un teren intravilan de 1.453 metri pătrați din Șuțești, cumpărat în 2003.

ADVERTISEMENT

Costică Dobre mai are o cotă parte de 1/2 din alte trei terenuri intravilane aflate la Șuțești, localitatea al cărei primar este. Astfel, el mai deține un teren intravilan de 672 metri pătrați (cumpărat în 2005), unul de 2.446 metri pătrați (cumpărat în 2009) și altul de 495 metri pătrați (cumpărat în 2012).

Primarul susținut de PSD mai este proprietarul a patru spații comerciale/de producție, conform declarației de avere. La primul dintre ele are o cotă parte de 1/6, se află în Brăila, și a fost moștenit în 1998. Al doilea spațiu comercial, din care deține 1/2, se află în Șuțești, are o suprafață de 312 metri pătrați și a fost cumpărat în 2003.

ADVERTISEMENT

Costică Dobre a absolvit liceul de marină

Ultimele două spații comerciale se află tot în Șuțești, unul are o suprafață de 229 metri pătrați (cumpărat în 2005), celălalt de 120 metri pătrați (cumpărat în 2012). Costică Dobre este proprietarul a două autoturisme, un Land Rover fabricat în 2000 și un Ford Transit Connect din 2005.

Costică Dobre nu deține bunuri sub formă de bijuterii sau obiecte de artă și nici nu are bani în conturi. În schimb, a consemnat un credit la BCR în valoare de 30.000 euro, contractat în 2008 și scadent în 2037. La rubrica veniturilor anuale, Dobre a completat salariul de primar, în valoare de 73.101 lei (6.091 lei pe lună).

Soția primarului a încasat 40.000 lei din activități de comerț desfășurate în Șuțești, conform declarației de avere consultate de FANATIK. În CV-ul postat pe site-ul primăriei, Costică Dobre a notat că a fost angajat la mai multe societăți comerciale ca administrator. La studii, acesta a completat că a absolvit Liceul de Marină din Brăila.

ADVERTISEMENT
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în...
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în propria casă. A ajuns la spital
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii...
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii de ordine nu le lasă să se apropie una de alta
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
"Am rămas fără 2.500 de lei". Un tânăr povesteşte cum i-au fost furaţi banii din cont în timp ce îşi rezerva vacanţa
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român...
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român care şi-a înşelat soţia cu ea timp de 16 ani!
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru...
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru anumiți pensionari
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O...
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O să mergem în Italia”
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față...
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față cerințelor unei funcții europene de top”
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție...
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție din beton și fier. Aceasta funcționează impecabil și astăzi