News

Cât de bolnav e, în realitate, Kim Jong-un? Un general american rupe tăcerea

22.04.2020 | 23:13
Cat de bolnav e in realitate Kim Jongun Un general american rupe tacerea
ADVERTISEMENT

Știrile care-l dădeau grav bolnav pe liderul nord coreean Kim Jong-un au făcut înconjurul lumii, însă un cunoscut general american nu crede că Kim va pierde puterea.

Kim Jong-un ar fi grav bolnav

În plină pandemie de coronavirus, vestea îmbolnăvirii grave a liderului de la Phenian a fost considerată știrea momentului la nivel global, în special de occidentalii care speră ca regimul totalitar din Coreea de Nord să se termine în curând.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, generalul John Hyten a declarat că nu există nici cel mai mic potiv pentru care oamenii ar trebui să creadă că Kim a pierdut controlul.

„Presupun că este în control total al armatei și al arsenalului nuclear”, a explicat generalul într-o conferință de presă de la Pentagon.

ADVERTISEMENT

Comentariile lui John Hyten vin după ce Kim Jong-un a fost operat pe inimă și s-ar afla într-o stare foarte proastă. Faptul că este un fumător înrăit, dar și obez, ar conta în toată această ecuație, conform Fox News.

Americanii vorbesc în ultima vreme de un exod a milioane de nord-coreeni, care încearcă să ajungă în China sau în Coreea de Sud pentru că ar muri de foame. Acest scenariu a fost negat categoric de Coreea de Sud, la fel cum a fost negată și informația cum că Kim Jong-un ar fi grav bolnav.

ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Donald Trump, i-a urat, totuși, însănătoșire grabnică liderului asiatic: „Nu știm ce se întâmplă, nu știm. Am avut o relație bună cu el, îi doresc să se facă bine. Dacă se află în starea în care se spune că ar fi, atunci e grav.

Dar, îi doresc să se facă bine. Nu suntem în război cu Coreea de Nord și nu suntem nici măcar aproape de un astfel de scenariu”.

ADVERTISEMENT

Experții cred că, în eventualitatea morții lui Kim Jong-un, acesta va fi succedat la putere de către sora sa, Kim Yo Jong. Alții cred că vor exista mai mulți lideri, care vor conduce țara împreună

ADVERTISEMENT
Tags: