News

Cât de bună este masca de protecție împotriva coronavirusului. Adrian Streinu-Cercel a lămurit misterul

20.05.2020 | 08:40
Cat de buna este masca de protectie impotriva coronavirusului Adrian StreinuCercel a lamurit misterul
ADVERTISEMENT

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Adrian Streinu-Cercel, a demonstrat cât de bună este masca de protecție pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, dar și care sunt zonele care trebuie neapărat să fie acoperite pentru o mai bună protecție.

Adrian Streinu-Cercel, declarații despre importanța măștii de protecție

Celebrul medic și cercetător român a arătat la un post de televiziune cât de mult putem purta o mască de protecție, dar și care sunt zonele care trebuie să le acoperea aceasta. Adrian Streinu-Cercel a demonstrat că masca de protecție își pierde proprietățile după câteva ore.

ADVERTISEMENT

„Să luăm o mască. Nouă, din ţiplă. Această mască va opri ce vine din faţa noastră. Particulele nu trec prin toate straturile.

Noul coronavirus poate trece la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează, între 2 şi 4 ore”, a spus medicul la Antena 3, relatează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Cât de des se schimbă masca de protecție

Totodată, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a mai transmis că fiecare om trebuie să aibă asupra sa mai multe măști pe care să le schimbe pe parcursul zilei pentru că purtarea îndelungată poate face mai mult rău decât bine.

„Dacă masca se umezeşte, ea trebuie schimbată, pentru că îşi pierde proprietăţile. S-a umezit, la revedere, punem alta.

ADVERTISEMENT

De aia e bine să avem 3-4 măşti cu noi, ca să ne ajungă în cursul unei zile. Dacă o purtăm prea mult, poate face mai mult rău decât bine”, a completat Adrian Streinu-Cercel.

Cât despre zona pe care trebuie să o acopere masca de protecție, celebrul doctor a mai spus că aceasta nu este doar pentru gură, ci pentru nas și gură.

ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel este de părere că purtarea măștii în următoarele săptămâni va face diferența în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus.

„Masca nu e pentru gură, e pentru gură şi nas. Şi mai mult pentru nas, pentru că acolo este zona cu receptori pentru acest virus. De asta trebuie să acoperim nasul şi gura în totalitate. Bărbia e de design.

Masca va face diferenţa în următoarele săptămâni, asta vreau să spun. Şi celelalte măsuri, sigur!”, a mai spus doctorul, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT