Life

Cât de caldă este apa la mare în luna iulie. Intervalul optim pentru baie

Care este temperatura apei Mării Negre la începutul lunii iulie, în 2024. S-a constat că este din ce în ce mai cald pe măsură ce trec anii.
03.07.2024 | 13:57
Cat de calda este apa la mare in luna iulie Intervalul optim pentru baie
Care este temperatura apei Mării Negre în iulie 2024. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este temperatura apei Mării Negre la început de iulie. Românii care merg pe litoralul românesc se pot bucura de o baie răcoritoare în apa caldă. Ce îi deranjează, însă, sunt prețurile mari, înregistrate mai ales la cazare.

Care este temperatura apei Mării Negre în luna iulie

De la an la an, tot mai mulți români aleg să meargă în vacanță peste hotare. Bulgaria, Grecia și Turcia se numără printre destinațiile preferate. Căci, acestea au și numeroase atuuri: plaje întinse, nisip fin, apă cristalină și prețuri accesibile.

ADVERTISEMENT

Totuși, sunt și persoane care nu dispun de timp sau care apreciază litoralul românesc – așa cum este și cazul Mirelei Vaida. În iulie și august, plajele sunt pline, iar oamenii caută răcoarea valurilor.

Iar în luna iulie, apa Mării Negre are temperatura perfectă. În Mamaia, de exemplu, apa are 24.7 grade Celsius, aflându-se în intervalul optim pentru scăldatul prelungit stabilit de specialiști.

ADVERTISEMENT

În luna iulie, temperatura apei, în Mamaia, este cuprinsă între 22 și 28 de grade Celsius. Însă, în ultimii ani, a fost mult mai cald în această perioadă. De aceea, apa are la început de lună  24.3 grade Celsius și poate ajunge până la 24.8.

În ultimul deceniu, apa Mării Negre a înregistrat o temperatură de 24 grade Celsius, la final fiind cu un grad mai mare. Astfel că, oamenii se pot răcori fără probleme, fiind mai cald decât în trecut.

ADVERTISEMENT

Cazările sunt mai scumpe

Dacă apa este numai bună pentru baie, iar temperatura apei Mării Negre este optimă,  românii au o altă problemă: cazările din în ce mai scumpe. Chiar și hotelurile de două stele din Mamaia au ajuns să aibă prețuri mari.

Acestea nu mai sunt pentru toate buzunarele, iar turiștii să scoată din buzunar mai mulți bani decât o făceau în urmă cu câteva veri. De pildă, o noapte de cazare la un hotel de două stele a ajuns să coste 230 de lei.

ADVERTISEMENT

Dar prețurile vor mai crește de la jumătatea lunii iulie, atunci când vremea va fi și mai caldă și va veni și sezonul vacanțelor de la serviciu. La un hotel de trei stele, aproape de plajă, prețurile se situează în jurul sumei de 300 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: