ADVERTISEMENT
News

Cât de contagioşi sunt, de fapt, copiii? Studiul despre Covid-19 care lămureşte misterul

Autor: Robert Cristea | 09.02.2021 | 16:27
Cât de contagioşi sunt, de fapt, copiii? Studiul despre Covid-19 care lămureşte misterul
Studiu realizat în grădinițele din Franța. Cât de contagioși sunt copiii. Sursă foto - captură Ministerul Educației

Transmiterea noului coronavirus în rândul copiilor este redusă, cel puțin așa spune un studiu realizat în grădinițele din Franța și publicat de revista britanică The Lancet.

ADVERTISEMENT

Se menționează faptul că nu există dovezi că grădiniţele ar reprezenta un pericol de îmbolnăvire pentru preşcolari. Aceștia riscă să se infecteze mai degrabă acasă decât în aceste unităţi de învăţământ, relatează EFE.

Studiul este realizat de medici francezi și intenţionează să îi ajute pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă cât de mult pot transmite virusul copiii din grădiniţe. La studiu au fost formate şi analizate trei grupuri, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

Studiul a avut loc în 3 orașe din Franța afectate diferit de coronavirus

La primul grup au participat 327 de copii cu vârste între cinci luni şi patru ani. Un alt grup a inclus 190 de angajaţi din grădiniţe, iar în cel de-al treilea au fost analizați 164 de lucrători din spitale, fără niciun contact cu copii.

Această cercetare, prima focalizată asupra copiilor din grădiniţe, s-a desfăşurat în trei oraşe din Franţa: la Paris şi în alte două localităţi cu o incidenţă mai mică a infectărilor: Rouen, în Normandia, şi Annecy, în munţii Alpi, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Camille Aupiais a investigat studiul și a transmis că cei mici nu obişnuiesc să se îmbolnăvească de COVID-19, iar dacă totuşi se infectează sunt “asimptomatici sau prezintă simptome uşoare”. Potrivit datelor luate în calcul de autorii studiului, copiii (de până la 17 ani) au reprezentat între 1 % şi 8 % din totalul cazurilor de coronavirus confirmate de laborator şi între 2 % şi 4 % dintre pacienţii spitalizaţi.

După 8 săptămâni de studiu s-a constatat că 3,7 % din teste au fost pozitive în rândul copiilor, iar 6,8 % în rândul angajaţilor grădiniţelor. Autorii studiului au remarcat că aceste date nu sunt foarte diferite în raport cu procentul de 5 % înregistrat în rândul angajaţilor din spitale.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, Camille Aupiais a pledat pentru menţinerea deschisă a grădiniţelor. Ea consideră că închiderea centrelor şcolare din restul ţărilor europene “nu pare să afecteze” prea mult evoluţia pandemiei.

Totuşi, autorii sunt de părere că studiul nu este atât de elocvent în condițiile în care nu au fost cercetate noile tulpini ale virusului care circulă în prezent și care se pare că ar afecta mai mult și copiii.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!