Life

Cât de des ar trebui să faci duș, de fapt. Sunt persoane care nu trebuie să se spele zilnic

Cât de des trebuie, de fapt, să faci duș, potrivit unui dermatolog. Sunt persoane pentru care spălatul zilnic nu este necesar.
02.04.2023 | 13:17
Cat de des ar trebui sa faci dus de fapt Sunt persoane care nu trebuie sa se spele zilnic
Cât de des ar trebui să faci duș, de fapt. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un dermatolog a dezvăluit cât de des ar trebui, de fapt, să faci duș. Sunt multe persoane care nu trebuie să-și spele corpul în fiecare zi. Pentru altele e necesar, mai ales dacă fac antrenamente sportive.

Cât de des ar trebui să faci duș. Explicațiile unui dermatolog

Cele mai multe persoane fac duș zilnic, uneori chiar și de două ori pe zi, dimineața și seara. Atunci când vine vorba despre spălatul corpului, depinde de preferințele fiecăruia în parte, lucru care este valabil și pentru păr.

ADVERTISEMENT

În timp ce unele persoane își spală zilnic părul, altele o fac o dată la câteva zile sau mai rar. Specialiștii au vorbit despre duș și de ce acesta nu trebuie făcut zilnic de toată lumea.

Dermatologul german Yael Adler a spus că nu este nevoie să faci duș în fiecare zi. Cel mai bun lucru de făcut pentru pielea ta este să faci duș o dată pe săptămână. Acest lucru nu este preferat de multe persoane și nici nu este bine văzut în societatea din ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT

În plus, atunci când faci mișcare în mod regulat, este necesar să faci duș zilnic. Să faci în fiecare duș nu este neapărat un lucru rău, ci problema este atunci când folosim prea mult săpun.

Folosirea unei cantități mari de săpun sau șampon la duș, precum și a altor produse, duce la uscarea excesivă a pielii, după cum a explicat dermatologul, potrivit dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Stratul natural de protecție al pielii este dat jos de fiecare dată când facem duș, motiv pentru care pielea trebuie să “construiască” altul. Procesul durează până la patru săptămâni. Acesta este motivul pentru care multe persoane au pielea uscată sau iritată după duș.

Cum este cel mai bine să faci duș

Conform dermatologului Yael Adler, nu e nevoie să facem duș zilnic deoarece nu mirosim atât de rău pe cât ne imaginăm. Este recomandat, totuși, să facem duș după exercițiile fizice.

ADVERTISEMENT

Totodată, dermatologul a spus că e important să ne concentrăm pe zonele cele mai murdare ale corpului, adică picioarele, axilele, zona pubiană și între fese. Transpirația pielii se poate spăla doar cu apă, puțin călduță sau chiar rece. Nu e nevoie să folosim mereu săpun sau gel de duș.

“Înțelegem în totalitate că nu doriți să încetați să faceți duș în fiecare zi (nici nu avem chef să facem asta …). Dacă doriți să faceți duș în fiecare zi, ar trebui să încercați să folosiți apă rece sau călduță și foarte puțin sau deloc săpun. Mai ales gelurile de duș care spumează și au un parfum special vor duce la uscarea pielii”, a mai spus Yael Adler.

ADVERTISEMENT