Life

Cât de des e bine să mănânci crenvurști. Care e adevărul despre un meniu bogat în mezeluri

Câte bucăți de crenvurști poți consuma într-o săptămână. Dezvăluirea momentului despre un regim care abundă în mezeluri.
17.06.2024 | 23:14
Cat de des e bine sa mananci crenvursti Care e adevarul despre un meniu bogat in mezeluri
Câte bucăți de crenvurști poți consuma într-o săptămână. Dezvăluirea momentului despre un regim care abundă în mezeluri. Sursa foto: winklerswurst.de
ADVERTISEMENT

Cât de des e bine să mănânci crenvurști. Care e adevărul despre un meniu bogat în mezeluri. Doctorii îi încurajează pe oameni să evite să mai cumpere produsele care conțin nitriți sau aditivi alimentari nesănătoși.

Câte bucăți de crenvurști poți consuma într-o săptămână. Dezvăluirea momentului despre un regim care abundă în mezeluri

Câte bucăți de crenvurști poți consuma într-o săptămână. Dezvăluirea momentului despre un regim care abundă în mezeluri, ce nu lipsesc din frigiderele românilor. Se folosesc pentru sandwich-uri, dar și pentru gustări rapide.

ADVERTISEMENT

Doru Negru, medic primar diabet, boli nutriție și metabolice, spune care este, de fapt, cantitatea optimă pe care este bine să o mâncăm. Specialistul este de părere că acest aliment atât de blamat de societate are un gust bun.

Expertul susține că 50 grame de mezeluri pe zi nu afectează niciun organism. Asta înseamnă că o singură persoană poate consuma aproximativ 350-490 de grame/săptămână, adică este vorba de 7-10 felii subțiri de șuncă sau 2-3 cârnați mici pe săptămână.

ADVERTISEMENT

De asemenea, doctorul subliniază că acești crenvurști nu au făcut rău nimănui, însă nu trebuie exagerat cu cantitatea. În aceeași notă, susține că oamenii trebuie să mănânce de toate, deși majoritatea consumă cantități industriale de mâncare.

Doru Negru, despre cantitatea ideală de mezeluri

„Mezelurile evident că sunt bune, cum să nu fie bune. Sunt gustoase. Un sandwich cu ce să îl faci dacă nu cu mezel… cât anume. Un 50 de grame e sănătate curată. Te pune cineva să mănânci mai mult?

ADVERTISEMENT

Avem atât de multe posibilități în organism de a elimina toate relele și toate toxinele încât nu ne vine a crede. Nimic nu este absolut interzis. Totul se negociază. Până și blamații crenvurști. 

Sunt buni. De la un crenvurst nu a murit nimeni niciodată. Cine mănâncă un singur crenvurst? Dacă mănânci 3 odată, dacă îi mănânci o dată pe lună, nu se întâmplă nimic”, a spus doctorul Doru Negru pentru dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Crevurștii au în compoziția lor substanțe chimice numite nitriți, care au rolul de a-i menține pentru o perioadă cât mai lungă. În momentul în care sunt gătiți la temperaturi ridicate acești nitriți pot forma compuși cancerigeni, cunoscuți sub numele de nitrozamine.

Acesta este unul dintre motivele pentru care este indicat să nu îi mâncăm foarte des și întotdeauna să îi fierbem înainte de masă. Mai mult decât atât, specialiștii ne îndeamnă să eliminăm pielița care este la suprafață.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Cel mai mare eșec din viața lui Hagi. Un divorț uluitor
Cel mai mare eșec din viața lui Hagi. Un divorț uluitor
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația