Life

Cât de des se schimbă pernele și lenjeria de pat. Ce alte lucruri trebuie aruncate des

Când trebuie înlocuite lenjeria și pernele din locuință. Descoperă în rândurile următoare lista lucrurilor care se schimbă frecvent.
20.09.2022 | 11:11
Cat de des se schimba pernele si lenjeria de pat Ce alte lucruri trebuie aruncate des
Când trebuie înlocuite lenjeria și pernele. Lista lucrurilor care se schimbă frecvent. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât de des se schimbă pernele și lenjeria de pat. Ce alte lucruri trebuie aruncate des, în special în rândul celor care nu au un termen de expirare sau un manual de instrucțiuni. Iată care sunt toate acestea, potrivit Home Making.

Când trebuie înlocuite lenjeria și pernele. Lista lucrurilor care se schimbă frecvent

Lenjeria de pat se numără printre lucrurile cele mai folosite din locuință, motiv pentru care trebuie spălată regulat, o dată pe săptămână. Specialiștii sunt de părere că trebuie să cumpărăm un set nou la fiecare doi ani.

ADVERTISEMENT

În aceeași situație sunt și prosoapele de baie care trebuie spălate după numai trei utilizări. Așadar, e bine să fie înlocuite după aproximativ doi ani sau atunci când prind miros și nu mai absord deloc apa după duș.

Salteaua de pat este utilizatăîn fiecare noapte și chiar dacă unele au garanție de până la 50 de ani, indicat ar fi să fie schimbată undeva după 8 ani.

ADVERTISEMENT

Totodată, covorul de baie trebuie spălat o dată pe săptămână pentru a se menține mereu curat. În acest caz e bine să vă asigurați că îl aruncați și cumpărați altul nou după 1-2 ani.

Peria de toaletă este, de asemenea, un obiect foarte utilizat la baie, drept urmare ar trebui să fie schimbată la circa șase luni.

ADVERTISEMENT

O durată și mai mică are perdeaua de duș pe care apar frecvent pete, acumulări de săpun și de apă. Este recomandat să o înlocuiți la fiecare patru luni.

Lucruri care trebuie să fie înlocuite des în locuință

În aceeași notă, specialiștii anunță că buretele de vase ar trebui schimbat atunci când se deteriorează sau când începe să prindă un miros neplăcut. Nu are un termen anume când e bine să fie înlocuit.

ADVERTISEMENT

Pernele de decor e bine să nu fie păstrate în locuință mai mult de 10 ani, ba chiar pot fi aruncate și înainte de această perioadă. Mai exact, poate fi schimbate după numai 5 ani, deși au huse detașabile care se spală des.

Preșul de la intrare adună foarte multă mizerie și microbi, de aceea e important să fie cumpărat altul nou atunci când începe să se uzeze sau să se rupă.

Vasele pentru gătit cu înveliș antiaderent care încep să capete o nuanță de uzură sau prind mâncarea dau semne că trebuie aruncate. E indicat să le schimbați undeva la aproximativ cinci ani.

Cuverturile de pe cap au o viață mai lungă și trebuie înlocuite la fiecare 10-15 ani. Canapeaua se schimbă la fiecare 8-15 ani, când își pierde fermitatea, iar țesătura se subțiază.

ADVERTISEMENT