Life

Cât de des trebuie să te cureți în urechi. Alternativă sănătoasă la clasicele bețișoare

Care este intervalul ideal pentru a îndepărta ceara ce se acumulează în urechi. Ce altă posibilitate au oamenii la bețișoare.
26.05.2024 | 16:00
Cat de des trebuie sa te cureti in urechi Alternativa sanatoasa la clasicele betisoare
Care este intervalul ideal pentru a îndepărta ceara ce se acumulează în urechi. Ce altă posibilitate au oamenii la bețișoare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât de des trebuie să te cureți în urechi. Alternativă sănătoasă la clasicele bețișoare. Cadrele medicale recomandă pacienților să lase natura să își urmeze cursul normal și să folosească materiale pe care le au deja în locuință.

Care este intervalul ideal pentru a îndepărta ceara ce se acumulează în urechi. Ce altă posibilitate au oamenii la bețișoare

Care este intervalul ideal pentru a îndepărta ceara ce se acumulează în urechi. Ce altă posibilitate au oamenii la bețișoarele care se găsesc în comerț, în toate magazinele și supermarketurile din țară și de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Exceptând situațiile speciale, doctorii recomandă să se facă acest proces de maxim două ori pe săptămână. E foarte important ca oamenii să ia în calcul o curățare a urechilor după fiecare duș, însă doar la exterior.

Din păcate, clasicele bețișoare de urechi se pot dovedi periculoase pentru sănătatea umană. Ele pot perfora timpanul care este foarte aproape de intrarea canalului auditiv, ceea ce înseamnă că poate fi atins cu ușurință.

ADVERTISEMENT

Această membrană este extrem de sensibilă, motiv pentru care specialiștii în ORL și igienă recomandă înlocuirea bețișoarelor de urechi cu o soluție apoasă. Apa are rolul de a însoți ceara (cerumenul) către intrarea canalului auditiv.

În felul acesta va facilita evacuarea sa către exterior. Pentru a îndepărta ceara din ureche se poate folosi și o lavetă în timpul igienii zilnice pentru a șterge în jurul urechii externe, mai ales dacă este vorba de copii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în prezent există foarte multe sprayuri auriculare care îndepărtează simplu și ușor ceara care se acumulează în ureche. De reținut faptul că acestea nu sunt recomandate sugarilor, care au o mare sensibilitate în această zonă.

Doctor Ana Maria Apostol, despre igiena urechii

Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a dezvăluit ce trebuie să știe oamenii despre igiena urechii. Doctorul susține că organismul uman are un echilibru, ceea ce înseamnă că urechile se curăță singure, fără intervenție umană.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi urechea secretă o cantitate nouă de ceară și prin folosirea beţişoarelor cu vată nu facem altceva decât să împingem ceara în interiorul urechii. De asemenea, acestea pot zgâria urechea și de aceea apar mici leziuni și infecții.

„Se formează de la zi la zi strat după strat, împins spre timpan se formează dopul de ceară. Noi trebuie să spălăm în pavilion urechea şi să o ştergem după baie, doar ştergem pavilionul şi atâta tot”, a spus Ana Maria Apostol, conform digi24.ro.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”