Un medic a spus de cât ori poate fi vopsit părul. Acest lucru depinde de mai multe aspecte, iar anumite culori pot fi mai dăunătoare decât altele.
Atunci când vrem să ne vopsim părul, este necesar să ținem cont de riscurile la care ne putem expune. În timp, structura firului de păr se poate deteriora, iar scalpul poate fi afectat.
Pentru ca riscurile să fie cât mai mici, vopsirea părului trebuie să aibă loc regulat, dar nu foarte des. Intervalul ține cont și de culoarea în care este vopsit părul.
Prof. univ. dr. Olga Simionescu, Șefa Clinicii I Dermatologie a Spitalului Clinic Colentina din București și Șef de Disciplină la Catedra de Dermatologie a Facultății de Medicină de la UMF “Carol Davila” București, a spus care este frecvența recomandată pentru a vopsi părul.
Părul blond poate fi vopsit mai des, la 3 săptămâni, în timp ce pentru părul mai închis putem aștepta mai mult. De altfel, pentru părul cărunt sunt necesare și alte corecții.
“Pentru părul blond, la 3 săptămâni, pentru cel mai închis la 4 săptămâni, depinde de aspectul rădăcinii firului de păr. Părul cărunt necesită corecții particulare”, a declarat aceasta pentru DCMedical.ro.
Dintre nuanțele de vopsea, cea mai puțin agresivă cu părul este șatenul natural. Potrivit experților, aceasta este o nuanță mai apropiată de culoarea naturală a firului de păr și nu este foarte predispusă la deteriorare, așa cum este cazul altor nuanțe.
Orice culoare poate provoca daune dacă nu se respectă anumite reguli corespunzătoare de îngrijire, după cum arată Science Direct.
Substanțele chimice din vopsea pot duce la slăbirea fibrei capilare. Din acest motiv, părul poate deveni mai fragil și mai predispus la rupere cu timpul, atunci când este vopsit prea des.
Riscurile sunt mai mari dacă se utilizează produse agresive sau dacă părul este expus prea des la tratamente de decolorare.
Părul poate fi protejat dacă produsele de vopsire pentru care optăm sunt mai blânde cu structura firului de păr. Se pot folosi, în mod regulat, măști hidratante și tratamente de reconstrucție pentru păr, arată Healthline.
Pentru ca riscurile să nu fie prea mari, e important să folosești produse de îngrijire care au fost special create pentru părul vopsit, cum ar fi șampoane și balsamuri de păr de calitate.
O altă recomandare este evitarea utilizării substanțelor chimice agresive, dar și a produselor care au un conținut de sulfați, deoarece aceștia pot duce la subțierea firului de păr, care va deveni fragil.
Părul trebuie protejat, de asemenea, cu produse termice de calitate atunci când sunt folosite aparate de coafat. Tunsorile regulate sunt importante, deoarece te pot ajuta să previi vârfurile despicate, iar părul se va menține sănătos.