News

Cât de eficiente sunt, de fapt, vaccinurile în faţa formei de COVID cu 32 de mutaţii. Anunţul cercetătorilor din Africa de Sud

Sunt sau nu vaccinurile eficiente împotriva noii tulpini a coronavirusului? Iată ce au precizat cercetătorii din Africa de Sud despre vaccinurile existente deja pe piață.
26.11.2021 | 23:22
Cat de eficiente sunt de fapt vaccinurile in fata formei de COVID cu 32 de mutatii Anuntul cercetatorilor din Africa de Sud
ADVERTISEMENT

Un cercetător din Africa de Sud susține că vaccinurile sunt încă foarte eficiente împotriva noului coronavirus.

Mai mult decât atât, nu există semne care să arate că noua variantă a Covid-19 ar fi mai puternică decât serurile de imunizare disponibile deja pe piață.

ADVERTISEMENT

„Am detectat o nouă variantă care este un motiv de îngrijorare în Africa de Sud”, a declarat virologul Tulio de Oliveira într-o conferință de presă.

Mai mult decât atât, această nouă variantă a detemrinat o creștere considerabilă a numărului de cazuri noi de infectare.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, provoacă o reapariție a infecțiilor”, a spus el, conform The Guardian.

După ce cercetătorii africani au anunțat că au descoperit o nouă variantă a Covid-19, toate companiile care produc vaccinurile existente deja pe piață au început să facă studii pentru a vedea dacă acestea funcționează.

BioNTech verifică deja dacă vaccinul său e eficient pentru noua tulpină

Este cazul vaccinului Pfizer produs de BioNTech. Compania a anunțat că va anunța în decurs de două săptămâni dacă serul său este bun și pentru a face față noii variante a Covid-19, cea provenită din Africa de Sud.

ADVERTISEMENT

Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, a precizat că toate persoanele din Africa de Sud trebuie să fie deosebit de responsabile, deoarece cu cât virusul va avea o circulație mai mare, cu atât el va avea și mai multe mutații.

Atunci când a fost descoperită, noua tulpină a Covid-19 avea 32 de mutații.

OMs cere responsabilitate de la Africa de Sud

„Toți cei care sunt acolo (n. red. Africa de Sud) să înțeleagă că, cu cât virusul respectiv circulă mai mult, cu atât virusul are mai multe posibilități de a se schimba, cu atât mai multe mutații vom vedea”, a precizat Van Kerhkove.

ADVERTISEMENT

OMS a transmis că ar trebui să fie luate în considerare restricții de călătorie pentru persoanele din Africa de Sud, dar acest lucru trebuie în continuare analizat.

„În acest moment, punerea în aplicare a restricțiilor de călătorie nu trebuie decisă în grabă. OMS recomandă țărilor să continue să aplice o abordare științifică și bazată pe riscuri atunci când pun în aplicare restricții de călătorie”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

ADVERTISEMENT