Fotbal international

Cât de gravă este accidentarea lui Messi. Ar putea rata El Clasico din Cupa Regelui cu Real Madrid. A lipsit de la antrenament

04.02.2019 | 16:12
Cat de grava este accidentarea lui Messi Ar putea rata El Clasico din Cupa Regelui cu Real Madrid A lipsit de la antrenament

Lionel Messi s-a accidentat în repriza secundă a meciului Barcelona – Valencia 2-2, partidă în care a marcat ambele goluri ale echipei sale. Messi a fost lovit puternic în urma unui contact cu un jucător advers și a avut nevoie de îngrijiri medicale câteva minute.


UPDATE, 4 februarie, ora 16:12 / Lionel Messi nu s-a antrenat alături de coechipieri, el rămânând în sala de forță alături de un preparator fizic. Cotidianul Mundo Deportivo a mai anunțat că francezul Ousmane Dembele s-a pregătit separat de restul lotului și nu este încă pregătit 100% să revină pe teren. Antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde, nu știe dacă îi va putea folosi pe cei doi în meciul de miercuri cu Real Madrid.


Chiar și așa, argentinianul a încheiat meciul pe teren, însă nu a mai putut alerga, preferând doar pasele și driblinguri în spații restrânse. La finalul partidei, Valverde a oferit primele declarații cu privire la problemele pe care le are Messi.

Cât de gravă este accidentarea lui Messi

„Duminică vom afla cu exactitate ce are Messi. Nu știu momentan. Are o contractură, dar nu știu cât de gravă este. Trebuie să așteptăm pentru a vedea ce spun medicii” – a spus Ernesto Valverde.

Leo Messi a fost menajat în mai multe partide din acest sezon tocmai pentru a evita astfel de evenimente neplăcute și de a fi apt la jocurile-cheie. Spre exemplu, argentinianul nu a jucat în turul de Cupă, 0-2 cu Sevilla, dar a fost titular la retur, când Barcelona a câștigat cu 6-1 și s-a calificat în semifinale.

Duel cu Real Madrid în semifinale

Deși toată lumea așteaptă o finală Barcelona – Real Madrid, cele două rivale se vor întâlni în dublă manșă în semifinale. Primul meci are loc miercuri, de la ora 22:00, pe Camp Nou. Barcelona și Real s-au întâlnit o singură dată în acest sezon, în turul din La Liga. Partida a fost de asemenea pe Camp Nou, iar catalanii s-au impus cu 5-1.

Real Madrid nu a mai câștigat acasă la Barcelona din aprilie 2016, însă în acest moment are patru victorii consecutive, cu 13 goluri înscrise, cu Girona, Espanyol și Sevilla.