Sport

Cât de important este Erling Haaland, pentru Manchester City, în Premier League! „Cetăţenii”, out din Top 4 fără golurile norvegianului

Erling Haaland s-a dovedit decisiv pentru Manchester City în meciurile din Premier League. Campioana Angliei ar fi fost out din Top 4 fără golurile superstarului.
11.02.2023 | 08:14
Cat de important este Erling Haaland pentru Manchester City in Premier League Cetatenii out din Top 4 fara golurile norvegianului
Erling Haaland, decisiv în zece meciuri jucate de Manchester City în Premier League
ADVERTISEMENT

Manchester City a dat marea lovitură în vara anului trecut, când a reuşit să-l transfere pe Erling Haaland. Mutarea a costat-o 60.000.000 de euro pe campioana Angliei, iar atacantul s-a dovedit vital prin golurile marcate în actualul sezon.

Erling Haaland, decisiv în zece meciuri jucate de Manchester City în Premier League

Criticat după debutul modest de la Manchester City, în Supercupa Angliei, Erling Haaland a turat motoarele în Premier League. Atacantul de 22 de ani a făcut diferenţa încă de la primul meci jucat în campionat, 2-0 cu West Ham United, când dubla acestuia a adus toate cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Au urmat alte nouă partide în care golurile lui Erling Haaland au fost decisive pentru rezultatul final. Practic, fără reuşitele norvegianului, Manchester City ar fi avut acum cu 18 puncte mai puţin, ceea ce arată cât de important este jucătorul în primul “11” al campioanei Angliei.

Meciurile în care golurile lui Erling Haaland au făcut diferenţa

  • West Ham United – Manchester City 0-2 (2 goluri) / “cetăţenii” ar fi avut -2 puncte
  • Newcastle United – Manchester City 3-3 (1 gol) / “cetăţenii” ar fi avut -1 punct
  • Manchester City – Crystal Palace 4-2 (3 goluri) / “cetăţenii” ar fi avut -3 puncte
  • Aston Villa – Manchester City 1-1 (1 gol) / “cetăţenii” ar fi avut -1 punct
  • Manchester City – Manchester United 6-3 (3 goluri) / “cetăţenii” ar fi avut -2 puncte
  • Manchester City – Brighton 3-1 (2 goluri) / “cetăţenii” ar fi avut -2 puncte
  • Manchester City – Fulham 2-1 (1 gol) / “cetăţenii” ar fi avut -2 puncte
  • Leeds United – Manchester City 1-3 (2 goluri) / “cetăţenii” ar fi avut -2 puncte
  • Manchester City – Everton 1-1 (1 gol) / “cetăţenii” ar fi avut -1 punct
  • Manchester City – Wolverhampton 3-0 (3 goluri) / “cetăţenii” ar fi avut -2 puncte
ADVERTISEMENT

Fără cele 18 puncte aduse prin golurile lui Erling Haaland, Manchester City ar fi avut acum 27 de puncte şi s-ar fi regăsit în a doua jumătate a clasamentului. Cu toate acestea, campioana Angliei s-ar fi aflat aproape de Liverpool (locul 10, 29 de puncte) sau de Chelsea (locul 9, 30 de puncte).

Erling Haaland nu a fost la fel de decisiv în grupele Ligii Campionilor

În grupele Ligii Campionilor, Erling Haaland a marcat cinci goluri în patru meciuri, dar nu a fost la fel de decisiv precum în Premier League. Dintre cele cinci reuşite, una singură a făcut diferenţa. În Manchester City – Borussia Dortmund 2-1, din etapa a 2-a, norvegianul a marcat golul victoriei cu şase minute înainte de final.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală ale Ligii Campionilor, Erling Haaland are toate şansele să-şi crească zestrea de goluri. Manchester City o va întâlni pe RB Leipzig, iar trupa engleză porneşte cu prima şansă. Manşa tur este programată pe 22 februarie, în timp ce returul se va juca pe 14 martie.

Erling Haaland ar vrea să plece de la Manchester City

Recent, presa internaţională a anunţat că Erling Haaland şi Pep Guardiola ar fi la “cuţite”, iar starul norvegian şi-ar dori să plece de la Manchester City. Atacantul este nemulţumit de stilul de joc al echipei, iar antrenorul campioanei Angliei nu pare să fie dispus să schimbe ceva.

ADVERTISEMENT

În plus, situaţia lui Manchester City este sub semnul întrebării. Premier League a anunţat că formaţia de pe “Etihad” a încălcat Fair-Play-ul Financiar în 100 de cazuri şi riscă o serie de sancţiuni, printre care s-ar număra şi excluderea din campionat. O sentinţă finală nu va fi anunţată prea curând, dar jurnaliştii din Anglia au anunţat că ar urma mişcări de trupe dacă problemele se vor acutiza.

Manchester City luptă pentru trei trofee în a doua parte a sezonului 2022-2023

Eliminată din Cupa Ligii, după 0-2 cu Southampton, Manchester City se mai află în luptă pentru trei trofee. În Premier League, campioana en-titre se luptă cu Arsenal pentru un nou titlu, însă Manchester United ar putea să intre în calcule, în funcţie de rezultate.

Trofeul Ligii Campionilor este marele obiectiv al lui Manchester City, iar transferul lui Erling Haaland este văzut ca un plus pentru visul şeicilor. “Cetăţenii” trebuie întâi să treacă de RB Leipzig, iar fazele eliminatorii din UCL au adus mereu surprize neplăcute pentru campionii Angliei.

Nu în ultimul rând, Manchester City trage şi la câştigarea Cupei Angliei. Trupa lui Pep Guardiola s-a calificat în optimile de finală din FA Cup, unde o va întâlni, în deplasare, pe Bristol City, formaţie din liga a doua. Partida este programată pentru 28 februarie.


  • 2,02 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Manchester City – Aston Villa

ADVERTISEMENT