News

Cât de importantă a fost implicarea cultelor religioase în campania de vaccinare. Anunțul lui Andrei Baciu

10.05.2021 | 23:50
Cat de importanta a fost implicarea cultelor religioase in campania de vaccinare Anuntul lui Andrei Baciu
ADVERTISEMENT

Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a anunțat cât de importantă a fost implicarea cultelor religioase în campania de vaccinare. El a mai explicat și că sunt lucruri care trebuie intensificate în următoarea perioadă.

Secretarul de stat e explicat că implicarea cultelor religioase în campania de vaccinare a fost esențială în demararea acesteia. El a precizat și că se fac eforturi pentru a intensifica comunicarea.

ADVERTISEMENT

Andrei Baciu e declarat că nu exclude implicarea artiștilor, a sportivilor și a oamenilor care pot influența în campania de imunizare. El a menționat că acest lucru nu s-a întâmplat pentru că numărul dozelor nu era suficient, dar și pentru că până acum s-au vaccinat oamenii pentru care nu era nevoie de acest lucru, fiind cei care doreau să facă acest pas.

Cât de importantă a fost implicarea cultelor religioase în campania de vaccinare. Anunțul lui Andrei Baciu

„Implicarea tuturor cultelor religioase din România a fost esenţială în demararea campaniei de vaccinare şi permiteţi-mi pe această cale să le transmit toată recunoştinţa şi mulţumirea noastră pentru tot efortul pe care l-au făcut. Realmente, au jucat un rol esenţial în transmiterea informaţiilor corente, pentru că asta a fost una dintre problemele esenţiale,” a declarat Andrei Baciu, în direct la TVR 1.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că, în perioada următoare, campania va viza implicarea mai multor categorii de persoane. De asemenea, comunicarea va fi intensificată.

„O să intensificăm acţiunile de comunicare. Motivul pentru care nu am făcut-o până acum şi o să o facem în perioada următoare este că aceste lucruri trebuie făcute simetric cu campania de vaccinare, pentru că altfel creezi aşteptări pe care nu le poţi împlini. Nu am avut suficient de multe doze până acum,” a explicat secretarul de stat.

ADVERTISEMENT

Andrei Baciu nu a exclus implicarea persoanelor publice în sprijinirea companiei de vaccinare. El a precizat că acest lucru ar putea însemna un pas înainte: „orice fel de abordre care aduce şi promovează vaccinarea, pentru orice fel de domeniu este un pas înainte”.

Secretarul de stat a explicat că oamenii care s-au vaccinat până acum au fost cei care-și doreau acest lucru, vizionarii. Urmează partea mai dificilă, vaccinarea oamenilor pragmatici.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, ei au nevoie să de convingă de beneficiile acestui pas: „din punct de vedere teoretic, intrăm în segmentul celor care sunt pragmatici şi ei caută motive şi argumente, un beneficiu personal, fie el şi biologic, care să-i determine.”

ADVERTISEMENT