News

Cât de mare e suma pentru care Virgil Măgureanu a fost executat silit! Casa fostului șef SRI, la licitație

07.04.2019 | 20:55
Care e suma executării silite a lui Virgil Mărgineanu?

Virgil Măgureanu, a fost executat silit pentru o sumă fabuloasă! Primul șef al Serviciului Român de Informații de după Revoluție este executat silit pentru datoria uriașă pe care o are. Acesta urmează să-și scoată la licitație casa din Satu Mare. Un anunț publicat de România Liberă arată că un executor judecătoresc din Oradea organizează procedura de licitație prin care vila care îi aparține acuzatului se va vinde.

Virgil Măgureanu, sumă fabuloasă pentru executarea silită!

Mărgineanu, în vârstă de 78 de ani, a fost primul director al Serviciului Român de Informații. Totul se petrecea între anii 1990-1997. Conform anunțului care va vinde prin licitație publică vila acuzatului Virgil Măgureanu, bunul va fi dat pe data de 6 mai 2019.

Locuința are: demisol, parter, etaj și mansardă, are suprafața construită desfășurată de 718 metri pătrați și se vinde împreună cu terenul aferent, totalizând 1.679 de metri pătrați. Vila lui Măgureanu, scoasă acum la licitație, se află în satul Giurtelecu Hododului din județul Satu Mare. Prețul de pornire a licitației este de 134.000 de euro.

Virgil Mărgineanu

Virgil Măgureanu, a fost executat silit pentru o sumă fabuloasă!

„În 1996 m-am dus la Ion Iliescu într-o postură de natură privată”

”În acest moment, la Tribunalul Satu Mare se desfășoară un proces care ar putea decide insolvența firmei Afinul”, scrie ”România Liberă” care precizează că ”printre creditori se numără orașul Cehu Silvaniei, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, o firmă cu sediul în SUA, denumită Firstcom LLC, precum și mai multe persoane fizice”.

Afacerea s-ar fi dus de râpă, cel mai probabil, în perioada crizei. Procesul în cauză a început în luna august 2018, iar următoarea ședință are loc pe 10 arilie 2019.  „În 1996 m-am dus la Ion Iliescu într-o postură de natură privată, cu totul în afara postului pe care îl ocupam (director al SRI – n. n.), pentru a-l convinge să accepte ideea schimbării. (…) De mai multe ori, de-a lungul timpului, începând cu 1992, chiar înainte de alegeri, am avut prilejul să discut cu Ion Iliescu pe această temă. I-am spus clar că ar fi cazul să se dea temporar la o parte și să lase jocul politic să se desfășoare fără intervenția sa. Îmi pare rău că nu m-a înțeles și că acest lucru a înveninat relațiile dintre noi”, mărturisește Virgil Măgureanu cu referire la relația cu primul președinte post-decembrist al României.