News

Cât de mari vor fi pensiile în 2023. Marcel Ciolacu anunță o premieră pentru România

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că majorarea salariului minim și a pensiilor reprezintă o certitudine în coaliția de guvernare.
06.10.2022 | 12:58
Cat de mari vor fi pensiile in 2023 Marcel Ciolacu anunta o premiera pentru Romania
Ciolacu a evitat să dezvăluie procentul agreat în coaliție pentru a crește pensiile în 2023. Foto: flickr.com, facebook.com/CiolacuMarcel – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Singura necunoscută este legată de valoarea pe care o vor avea pensiile în 2023. Marcel Ciolacu a evitat să dea un răspuns clar când a fost întrebat despre procentul care va fi anunțat în coaliția de guvernare pentru creșterea veniturilor seniorilor.

Încă nu s-a decis cât de mult vor crește pensiile în 2023

În dialogul cu jurnaliștii care l-au așteptat după lansarea versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, președintele PSD s-a referit la o premieră pentru Guvernul României.

ADVERTISEMENT

El a precizat că și-ar dori o majorare a salariilor la 1 ianuarie, dar pentru moment, reprezentanţii IMM-urilor nu sunt de acord cu această variantă.

Trăim în Uniunea Europeană şi există o migraţie a forţei de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Mai departe, când a fost întrebat despre procentul pe care îl va anunța coaliția de guvernare cu privire la pensiile din 2023, liderul PSD a spus:

Marea realizare în viziunea lui Ciolacu

Important este că am hotărât foarte clar că vor creşte şi salariul minim pe economie, şi pensiile. (…) În acest moment, este prima oară de la Revoluţie când bugetul va fi făcut pe programe.

ADVERTISEMENT

Cred că este o dezvoltare şi a statului român, dar şi a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt nu am stabilit încă în coaliţie, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru.”

Altfel, cel care este și președintele Camerei Deputaților și-a manifestat pesimismul cu privire la capacitatea statului român de a atrage toate fondurile pentru spitalele trecute prin PNRR. Ciolacu a mai spus că liberalizarea energiei a generat costuri uriaşe pentru toţi.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democraților a completat că România nu a depășit încă situaţia socio-economică dificilă. De asemenea, acesta a subliniat că nu se ştie ce se întâmplă în zona euro sau în războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT