News

Cât de mult au crescut prețurile la tavernele din Grecia. Cum a reușit un român să mânânce mai multe feluri cu bani mai puțini

Românii se plâng de cât de mult au crescut prețurile la tavernele din Grecia. Un compatriot a găsit însă modalitatea perfectă de a mânca mai multe feluri cu bani mai puțini
15.05.2022 | 08:57
Cat de mult au crescut preturile la tavernele din Grecia Cum a reusit un roman sa manance mai multe feluri cu bani mai putini
Cât de mult au crescut prețurile la tavernele și restaurantele din Grecia. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apropierea verii a scos în evidență o creștere a prețurilor la tavernele din Grecia. Sunt vești proaste pentru românii care abia așteptau să ajungă pe târâm elen. De altfel, înainte de pandemie, peste două milioane de conaționali se distrau în cel mai călduros anotimp în Grecia.

Cât au crescut prețurile la tavernele din Grecia

Autoritățile din această țară se așteaptă ca în următoarele luni să ajungă tot cam atâți români pe litoralul elen. De altfel, ministrul Turismului a transmis că a suplimentat deja personalul de la frontiere, acolo unde existau mereu aglomerări.

ADVERTISEMENT

Românii luau cu asalt vămile și la Makaza se formau cozi de kilometri întregi, în special în zilele de vineri și sâmbătă. Culmea, la fel se petrecea și pe aeroporturi. Atena, Salonic, dar și insulele Corfu, Zakinthos, Naxos sau Santorini primeau mii de români în weekend.

Cei care au furat startul și au mers să petreacă la un pahar de ouzo sau Mythos, pe ritmuri de sirtaky, în zilele de Paște s-au întors însă cu vești mai puțin bune. Cu toții au sesizat creșterea prețurilor atât la taverne, cât și în supermarketuri.

ADVERTISEMENT

De altfel, grecii au avut și ei probleme serioase cu inflația și aproape la fiecare produs în parte au adăugat între 50 de cenți și un euro. La o socoteală simplă, pentru o masă la taverne, putem discuta chiar și de peste zece euro în plus pe nota de plată.

Cum a reușit un român să mânânce mai multe feluri cu bani mai puțini

Cu toate acestea, românii au găsit o metodă prin care s-au ridicat de la masă cu burta plină, dar au rămas și cu bani în portofele. Astfel, într-o postare publicată pe cel mai cunoscut grup care se ocupă de vacanțele în Grecia, un turist a explicat că tot ceea ce au de făcut românii este să învețe să mănânce ca un localnic.

ADVERTISEMENT

”Mâncăm greceşte. Adică am invăţat să împărţim. Un peşte mai mare împărţit la două persoane e mult mai bun decât doi peşti mai mici, fiecare la aceleaşi 2 persoane şi s-ar putea să fie şi mai ieftin.

Comandăm două feluri de mâncare şi le mâncăm împreună, nu fiecare cu porţia lui. Sau, varianta cea mai bună, comandăm 3-4 mese, fără “fel principal”, şi le împărţim.

ADVERTISEMENT

La sfârşit suntem mai sătui decât fiecare cu porţie unică şi mai încântaţi că am încercat mai multe. 1 fel de mese rar depăşeste 7-8 euro”, a notat un turist român.

”Dacă mergeţi la restaurantele din frontul cel mai îndepărtat de plajă, acolo unde este plin de greci, preţurile sunt rezonabile! Nu ştiu ce înseamnă o masă de patru persoane. Pâinea şi ardeiul iute sunt destul de scumpe!

Dacă nu mâncaţi pâine şi nu doriţi nici apă, pentru că o să consumaţi alte tipuri de băuturi, le refuzaţi din start pentru că le veţi găsi pe nota de plată”, a mai zis un alt român

De câți bani aveți nevoie pentru o masă de taverne

Dacă ne raportăm strict la prețuri atunci trebuie să știți că fiecare român în parte trebuie să pregătească cel puțin 10 – 15 euro pentru o masă.

”De Paşte, o masă în patru cu feluri principale, băuturi, cafea, două antreuri și desertul din partea casei 60 de euro”, a fost observația unui turist

”Depinde ce mâncaţi, ce beţi. Peşte, carne… La tavernă, dacă mâncaţi carne (frigărui, pui, porc) şi salată, suc, vin, cam 15 euro de persoană. Peştele este puţin mai scump”, a fost o altă opinie.

”10-13 euro media de persoană, cam acolo se învârte preţul, sunt şi excepţii bineînţeles şi în plus şi în minus”, a punctat un alt român

ADVERTISEMENT