Life

Cât de mult plătești la curent dacă lași pornit aerul condiționat timp de 10 ore pe zi. Suma nu este deloc mică

Câți bani vei avea de dat la energie electrică dacă aerul condiționat funcționează zilnic timp de 10 ore. Suma nu e de neglijat.
24.06.2024 | 23:55
Cat de mult platesti la curent daca lasi pornit aerul conditionat timp de 10 ore pe zi Suma nu este deloc mica
Câți bani vei avea de dat la energie electrică dacă aerul condiționat funcționează zilnic timp de 10 ore. Suma nu e de neglijat. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât de mult plătești la curent dacă lași pornit aerul condiționat timp de 10 ore pe zi. Suma nu este deloc mică. Experții români sunt de părere că în perioada următoare consumul va fi din ce în ce mai mare pentru că temperaturile caniculare se vor menține.

Câți bani vei avea de dat la energie electrică dacă aerul condiționat funcționează zilnic timp de 10 ore. Suma nu e de neglijat

Câți bani vei avea de dat la energie electrică dacă aerul condiționat funcționează zilnic timp de 10 ore. Suma nu e de neglijat, chiar și așa românii nu sunt dispuși să-l oprească și să sufere de căldură, în locuințe.

ADVERTISEMENT

Un specialist în domeniul energiei a dezvăluit cât de mult vor plăti oamenii pentru faptul că folosesc acest aparat. Costul este determinat, în primul rând, de temperatura pe care este setat aparatul din fiecare casă.

Cu cât aceasta este mai mică, cu atât consumul de energie creşte şi poate ajunge la 1,5 kWh. Asta înseamnă că aerul condiționat ajunge să consume mai mult decât toate aparatele care sunt băgate în priză.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, un aer condiționat care funcționează vreme de 10 ore pe zi se va resimți la factură. Costul suplimentar care se va adăuga este de 585 de lei pe lună, relatează observatornews.ro. Asta înseamnă că o factură poate ajunge chiar și la 700-800 de lei.

România, salvată de prosumatorii de blackout

România se găsește într-o situație bună la ora actuală, la polul opus curentul fiind o problemă pentru mai multe state din Europa. Țara noastră este salvată de prosumatorii de blackout, adică de sistemele fotovoltaice instalate pe teritoriul nostru.

ADVERTISEMENT

Din păcate, există și un aspect negativ în toată această problemă, faptul că prețurile la energie electrică vor crește. La finalul săptămânii trecute s-a înregistrat cel mai mare preţ la energie din Uniunea Europeană. Un MW s-a vândut, în România, şi cu 129 de euro.

ADVERTISEMENT

„Avem o foarte bună capacitate de producţie instalată de prosumatori. Ei practic salvează sistemul energetic naţional. Pe când, în Balcani, nu au asemenea capacitate de prosumatori dezvoltată. 

Unul din reactoarele de la Cernavodă nu mai funcţionează. Normal că nu mai putem să avem acea capacitate. Totodată, Hidroelectrica merge, dar nu aşa cum mergea primăvara.

De ce? Pentru că şi debitele apelor sunt jos. Aşadar, e normal să avem un deficit de producţie, deci preţ crescut pe piaţă”, a declarat Corina Murafa, expert energie, mai arată sursa citată anterior.

Tags: