News

Cât de mult pot crește pensiile. Marcel Ciolacu are o veste bună și una rea: ”De asta suntem social-democrați.”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis pensionarilor că își dorește ca pensiile să fie majorate cu un procent de 15%.
04.11.2022 | 07:41
Cat de mult pot creste pensiile Marcel Ciolacu are o veste buna si una rea De asta suntem socialdemocrati
Marcel Ciolacu speră ca pensiile să fie majorate cu 15%. Foto: pxhere.com, canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Totuși, Marcel Ciolacu a completat că pensiiile nu vor fi majorate la același nivel pentru toate categoriile de pensionari. Președintele PSD a mai spus că pentru procentul de 15% va fi nevoie de 16,5 miliarde lei.

Ciolacu speră ca pensiile să fie majorate cu un procent cât mai mare

Pensiile nu trebuie să fie mărite în mod egal pentru toată lumea. Nu poți compara o pensie de 20.000 cu o pensie de sub 2.000 de lei. De asta suntem social-democrați.

ADVERTISEMENT

Am plecat de la un minim de anvelopă de 11 miliarde lei, asumată de ministrul finanțelor.Vom vedea la ce anvelopă vom ajunge. Sper să ajungem la 15%, care înseamnă 16,5 miliarde.

Se pleacă de la un minim la maxim”, a declarat Ciolacu joi seara, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Târgoviște. În același context, cel care ocupă și funcția de președinte al Camerei Deputaților a precizat că mărirea punctului de pensie cu un procent fix ”nu este corectă”:

ADVERTISEMENT

Dacă mai trăia Ceaușescu, presupun că așa făcea. Ne trebuie o abordare legată de situația fiecărei persoane.” Mai departe, liderul social-democraților s-a referit la crizele care afectează România în prezent.

Crizele care afectează România în prezent

Astfel, Ciolacu a explicat că Guvernul României trebuie să gestioneze criza energetică și criza economică, generate de războiul din Ucraina. Totuși, el susține că doar PSD este singurul partid care are soluțiile necesare depășirii acestei perioade complicate pentru majoritatea românilor.

ADVERTISEMENT

Ciolacu a completat că nu se așteaptă la recunoștință din partea altor politicieni, dar este sigur că populația va aprecia măsurile social-democraților.

În continuare, el a punctat că PSD este ”singurul partid care ţine cu adevărat cu România”. Președintele deputaților a mai spus că PSD este și singurul partid din țară care apără creștinismul, tinerii și familia.

ADVERTISEMENT

În acest context, el a subliniat că se bucură că a reuşit să îi convingă pe români să mai acorde şansa PSD de a fi din nou cel mai mare partid din România.

ADVERTISEMENT