Life

Cât de mult s-a schimbat viața lui Mircea Solcanu de când nu mai apare pe micile ecrane. Prezentatorul s-a retras din televiziune în urmă cu mai bine de 10 ani

Cu ce se ocupă Mircea Solcanu de când s-a retras din televiziune. Diagnosticul crunt a dat peste cap viața fostului prezentator.
18.06.2024 | 10:36
Cat de mult sa schimbat viata lui Mircea Solcanu de cand nu mai apare pe micile ecrane Prezentatorul sa retras din televiziune in urma cu mai bine de 10 ani
Cum arată viața lui Mircea Solcanu de când s-a retras din televiziune. Sursa foto: captură Youtube/ Acasă la Măruță
ADVERTISEMENT

Ani la rând, Mircea Solcanu a fost unul dintre cei mai iubiți și cunoscuți prezentatori. Din păcate, la un moment dat, viața sa s-a schimbat radical, iar el s-a văzut nevoit să renunțe la televiziune. Au trecut 11 ani de când s-a retras ”Poveștiri de Noapte”, proiectul care i-a adus celebritatea. Iată cu ce s-a ocupat Mircea Solcanu în tot acest timp.

Mircea Solcanu a părăsit Capitala și trăiește singur în Constanța

Mircea Solcanu se numără printre prezentatorii care nu mai au nevoie de introducere. Deși s-a retras de mai bine de un deceniu din lumina reflectoarelor, publicul nu l-a uitat și a manifestat mereu interes față de viața lui privată.

ADVERTISEMENT

Mircea Solcanu a decis să părăsească lumea televiziunii și s-a retras într-un loc liniștit, departe de agitația Capitalei. A vrut să facă primii pași în domeniul afacerii, însă nu i-a mers prea bine.

Fostul prezentator TV a ales să se mute în Constanța pentru a putea avea grijă de mama lui. Din păcate, femeia s-a stins din viață, iar Mircea Solcanu a trebuit să se lupte cu singurătatea. Este un sentiment care îl copleșește zilnic, dar cu care a fost nevoit să învețe să trăiască.

ADVERTISEMENT

”Singurătatea e grea! Dacă cineva mi-ar fi spus să o aleg, n-aș fi ales-o niciodată în viață pentru că tot timpul m-am considerat dependent de oameni.”, a spus Mircea Solcanu în podcastul lui Cătălin Măruță.

Mircea Solcanu s-a înscris la cursuri de actorie

Retras în Constanța, Mircea Solcanu a pierdut legătura cu oamenii cu care obișnuia să comunice. Nimeni nu l-a mai căutat în ultimii ani, dar, în podcastul menționat, acesta a recunoscut că nu judecă și că nu este supărat pe alegerile nimănui.

ADVERTISEMENT

”Dumnezeu aude ce vorbesc oamenii respectivi când eu nu sunt de față. Bănuiesc că nu mai bat pentru că așa își manifestă Dumnezeu iubirea față de mine. Eu, poate, i-aș primi la fel.”

În ultimii 10 ani, Mircea Solcanu nu a mai făcut nimic care să îl readucă în atenția publicului. Din contră, s-a retras și a ales să stabilească o conexiune puternică cu Dumnezeu. În continuare, este un om credincios și este convins că Dumnezeu știe ce este mai bine pentru el.

ADVERTISEMENT

Viața lui Mircea Solcanu s-a schimbat radical în 2012, atunci când a primit o veste cruntă din partea medicilor. Acesta a fost diagnosticat cu tumoare pe creier și a fost, de departe, cea mai grea perioadă din viața sa.

De parcă aceste greutăți nu au fost suficiente pentru Mircea Solcanu, în urma bolii, fostul prezentator a început să beneficieze de pensie. Suma nu este deloc una mare și abia dacă îi permite să se descurce de la o lună la alta.

”Am 1100 de lei și pentru că am și niște datorii la ANAF,  e mai mică.”, a mai spus fostul prezentator.

Și, totuși, în ciuda greutăților, Mircea Solcanu și-a găsit puterea de a începe un nou capitol. În 2022, acesta s-a înscris la cursurile de actorie din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

ADVERTISEMENT