News

Cât de mult se schimbă vremea în luna iunie. Directoarea ANM anunță grindină şi vijelii

Directoarea ANM, Elena Mateescu, a dezvăluit că în luna iunie vremea va fi schimbătoare. Vom avea temperaturi de 34 de grade, ploi torențiale, vijelii și grindină.
31.05.2022 | 10:00
Cat de mult se schimba vremea in luna iunie Directoarea ANM anunta grindina si vijelii
În luna iunie vremea va fi schimbătoare și vom avea temperaturi de 34 de grade, vijelii și grindină. Foto: pxfuel.com
ADVERTISEMENT

Vremea extremă a fost prezentă și spre finalul lunii mai, când furtunile şi vijeliile au creat probleme autorităților locale. În iunie urmează zile foarte călduroase, iar la începutul lunii vom avea valori cuprinse între 30 și 34 de grade Celsius.

Vremea în luna iunie

Directoarea ANM anunţă că temperaturile ridicate vor fi semnalate mai ales în zonele de câmpie. De asemenea, umezeala va crește disconfortul termic.

ADVERTISEMENT

Este posibil să consemnăm deja în primele zile un disconfort relativ ridicat, având în vedere şi faptul că valori de temperaturi ridicate, asociate cu gradul mare de umezeală în atmosferă, vor determina această stare de disconfort termic.

Căldura vine la pachet şi cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Chiar şi mâine contăm pe fenomene de instabilitate atmosferică în zonele montane, submontane, dar şi în partea de centru şi est a ţării”, a precizat Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT

Specialista ANM a completat că în ceea ce privește precipitațiile, sunt așteptate cantități 15-25 de l/mp. Izolat, mai ales seara, vom avea căderi de grindină și vijelii în zilele cele mai călduroase din a doua parte a acestei săptămâni.

Cum ar putea fi vremea în următoarele 3 luni

Nu excludem ca în următoarele trei luni fenomenele meteorologice să fie dintre cele mai extreme”, a mai spus directoarea ANM pentru antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că meteorologii ANM au publicat recent prognoza valabilă pentru următoarele două săptămâni. Este vorba despre perioada cuprinsă între 30 mai și 12 iunie.

În acest interval, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au dezvăluit că vom avea un debut de vară cu toate fenomenele meteo posibile: căldură, ploi și furtuni puternice.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor prezentate pe site-ul ANM, vremea va fi una normală în primele zile, cu valori termice specifice datei din calendar. Nu vom avea nici foarte multe precipitații în ultimele zile din mai și debutul lui iunie. Mai multe detalii despre prognoza meteo pentru două săptămâni puteți afla aici.

ADVERTISEMENT