Life

Cât de periculoasă este, de fapt, cafeaua la ibric. Medicul Marius Sava a oferit explicația pe care mulți o așteptau

Care este tipul de cafea de care trebuie să ne ferim cu orice preț și cât de periculoasă este cea la ibric? Dr. Marius Sava a oferit explicațiile.
27.02.2024 | 07:11
Cat de periculoasa este de fapt cafeaua la ibric Medicul Marius Sava a oferit explicatia pe care multi o asteptau
Cât de periculoasă este, de fapt, cafeaua la ibric. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Marius Sava a explicat cât de periculoasă este, de fapt, cafeaua pe care mulți români o beau încă, cea la ibric. De asemenea, specialistul a spus și care este tipul de cafea de care ar trebui să ne ferim.

Ce pericole ascunde cafeaua la ibric

În multe case din România, dimineața se savurează, încă, simpla cafea la ibric. Există chiar proporții ideale pentru o ca băutura să iasă la carte, însă medicul Marius Sava a avertizat în privința acesteia.

ADVERTISEMENT

Astfel că, în timp ce vorbim despre un energizant natural, recomandat ca având multe beneficii, doctorul a afirmat că nu este bună pentru sănătate decât cafeaua filtrată, după cum au arătat studiile.

„Cafeaua este un antioxidant, te protejează de diabet, dar în cantitate mare, poate să-ți producă diabet. Depinde câtă bei, cum bei, ce calitate are, trebuie să avem grijă și acolo. Obligatoriu este să bem cafea filtrată, să nu fie la ibric, aia face rău pe toate planurile.

ADVERTISEMENT

Este cafea nefiltrată, care face rău, nu există studiu care arată că face bine. În timp ce la cafeaua filtrată nu există studiu care există și să ne spună că face rău, este un antioxidant, nu faci boli de inimă, diabet, ar trebuie să avem o cantitate, nu bem un litru de cafea pe zi, atunci e rău”, a afirmat Dr. Marius Sava în podcastul lui Cătălin Măruță. 

Ce spune specialistul despre cafeaua de la automat

Un alt tip de cafea de care medicul Marius Sava recomandă să ne ferim, pe lângă cea la ibric, este aceea cumpărată de la automatele de cafea. Conform specialistului, cea mai bună băutură este cea făcută acasă, din boabe proaspăt râjnite.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă la aparatele de la colț este mai ieftină și poate fi servită rapid în timp spre serviciu sau chiar la muncă, efectele asupra organismului pot fi unele negative și dăunătoare pe termen lung.

„Evitați să o cumpărați de la automatul de cafea. Cafeaua bună este cea cumpărată de tine, ideal ar fi să fie boabe, să ai râșnița ta și să o faci tu acasă, la espressorul tău. E bună dacă nu pui lapte și zahăr.

ADVERTISEMENT

Consumați de care vreți, aveți grijă să nu fie foarte mult într-un espresso, pentru că e concentrată, iar cafeaua în doză mică și băută în prima jumătate a zilei nu face nimic, ba chiar e foarte bună, dar e posibil să-ți crească puțin nivelul de stres”, a completat Dr. Marius Sava.

ADVERTISEMENT
Tags: