News

Cât de periculoase sunt, de fapt, rețelele 5G. Șeful ANCOM, Sorin Grindeanu, spune adevărul

20.06.2020 | 16:48
Cat de periculoase sunt de fapt retelele 5G Seful ANCOM Sorin Grindeanu spune adevarul
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, șeful ANCOM, a venit, sâmbătă, la Antena 3, cu mai multe precizări despre rețelele 5G, după ce s-a spus în numeroase rânduri că acestea ar fi periculoase pentru oameni.

Teoriile conspiraționiste legate de rețelele 5G au început să fie tot mai dezbătute, mai ales în mediul online, iar tot mai mulți oameni cred acum că acestea sunt periculoase.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în urma pandemiei de coronavirus, a fost intens dezbătută și ideea că aceste rețele ar putea contribui la răspândirea agentului patogen, informație negată însă de numeroși oameni de știință.

Sunt rețelele 5G periculoase pentru oameni?

Acum, Sorin Grindeanu, șeful ANCOM, a făcut o serie de precizări cu privire la acest subiect și a declarat, pentru Antena 3, că autorităţile vor lansa o campanie de informare a populaţiei referitoare la tehnologia 5G.

ADVERTISEMENT

Președintele Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații îi asigură pe români că tehnologia 5G nu este periculoasă.

“Am lansat un site, monitor-emf.ro, în care fiecare poate să vadă nivelul radiaţiilor. Nici măcar o dată în acest ultim an, nu s-a depăşit un sfert din limita maximă admisă a radiaţiilor”, a declarat Sorin Grindeanu, sâmbătă, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, sunt anumite dispozitive moderne care nu ne fac bine, spune şeful Autorităţii pentru digitalizarea României.

Telefoanele mobile, cea mai mare sursă de radiații

Acesta susține că telefonul mobil este cea mai puternică sursă de radiații, astfel că ar trebui folosit cu moderație.

ADVERTISEMENT

“Cea mai puternică sursă de radiaţii la care suntem expuşi este telefonul”, a declarat, sâmbătă, pentru Antena 3, Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru digitalizarea României.

ADVERTISEMENT