News

Cât de periculos este să ieșim cu copilul în parc! Mesaj ferm al medicului Alexandru Rafila

09.05.2020 | 12:54
Cat de periculos este sa iesim cu copilul in parc Mesaj ferm al medicului Alexandru Rafila
Alexandru Rafila a vorbit despre plimbatul copiilor în parc. Sursa foto - INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

”Cât de periculos este să ieșim cu copilul în parc” este întrebarea la care a încercat să răspundă Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. Acesta a fost chestionat la Realitatea Plus pe seama subiectului și medicul nu a ezitat.

Cât de periculos este să ieșim cu copilul în parc!

Doctorul a explicat că “interacţiunea în aer liber e cea mai puţin periculoasă, pentru că nu este ca în spaţiile închise”.

ADVERTISEMENT

Rafila a mai spus că “atunci când există interacţiune fizică apropiată, prelungită, există riscuri de transmitere”.

Mesaj ferm al medicului Alexandru Rafila

”În rândul copiilor, transmisibilitatea este ceva mai redusă, dar asta nu înseamnă că putem să excludem infecţia.

ADVERTISEMENT

Este imposibil să iei măsuri pentru a elimina total orice risc de infectare, dar nu înseamnă că nu luăm măsuri care să minimalizeze posibilitatea de transmitere a bolii”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila a ținut să scoată în evidență faptul că în programa şcolară, la clasele primare, ar trebui introdusă disciplina “Sănătate”.

ADVERTISEMENT

“Păcat că în şcoli nu este o disciplină numită Sănătatea. Este necesar acest lucru şi poate că o să facem pasul spre introducerea acestei discipline în primii ani de şcoală, astfel încât copiii să deprindă regulile”, a spus el.

Vă readucem aminte că șeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a fost cel care a declarat că numărul real de cazuri de coronavirus în România nu este cunoscut, întrucât multe persoane au trecut prin boală fără să aibă simptome sau au avut simptome atipice, care nu au necesitat prezenţa la medic.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila crede că au fost de zece ori mai multe cazuri de infectare, însă, chiar şi cu 120.000 de cazuri, raportate la populaţia României, procentul este mic.

Medicul afirmă că s-a observat o diferenţă clară între evoluţia pandemiei în ţările din Europa de Est faţă de Europa de Vest, dar nu există nicio explicaţie deocamdată.

 

 

ADVERTISEMENT