News

Cât de scump și exclusivist este golful recomandat de Klaus Iohannis. Salariul mediu nu îți ajunge pentru un set de crose

Cât de scump și exclusivist este golful recomandat de președintele Klaus Iohannis pentru toți românii!
20.09.2021 | 11:16
Cat de scump si exclusivist este golful recomandat de Klaus Iohannis Salariul mediu nu iti ajunge pentru un set de crose
Klaus Iohannis a fost ironizat dupăc e a recomandat golful românilor. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost declarația weekendului, una care a făcut furori în spațiul online și nu numai. Prezent la evenimentul organizat de compania Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă”, șeful statului nu a ezitat să le transmită românilor să practice acest sport.

Mai ales că, a transmis președintele Iohannis, golful nu este deloc exclusivist. Nu a mai durat mult până când ironiile au început să apară pe internet și omul numărul 1 de la Palatul Cotroceni a devenit țintă directă.

ADVERTISEMENT

Cât de scump și exclusivist este golful recomandat de președintele Klaus Iohannis

”Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi.

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a spus șeful statului.

ADVERTISEMENT

Plecând de la această declarație, reporterii FANATIK au căutat mai multe prețuri și au observat că golful a rămas un sport rezervat unei anumite categorii sociale. De exemplu, cei cu salariul minim aproape că nu-și permit nici măcar să-l privească.

Îmbrăcămintea te subțiază de câteva sute de lei bune. Mai ales că în golf există și un cod vestimentar. Așadar, pantofii speciali pentru acest sport costă cel puțin 400 de lei. Atenție, am optat pentru varianta low cost, aceștia fiind disponibili în magazinele sau pe site-urile de specialitate și la 1000 de lei.

ADVERTISEMENT

În mod evident este nevoie și de o pereche de pantaloni, una care pornește de la 200 de lei. Un tricou costă cel puțin 150 de lei. Și cam atât cu îmbrăcămintea, de aici încolo trecem la cele imperios necesare golfului.

În primul rând este nevoie de un abonament la un club. Nu sunt foarte multe în România, sportul fiind încă unul rezervat oamenilor cu bani. Pentru trei luni de zile, luni în care ați putea învăța tainele golfului, trebuie să scoateți din buzunar măcar 1500 de lei.

ADVERTISEMENT

Ca să faceți impresie aveți nevoie și de un cărucior special, un cărucior care, atenție mare, costă și el 1400 de lei. Este de departe cel mai ieftin. Următorul ca preț ajunge la 6 mii de lei. Da, citiți bine, 6 mii.

Un set de crose fără de care golful este imposibil începe de la 3500 de lei. După care este nevoie de mingi. Pentru 15 bucăți scoateți din buzunar 100 de lei. Ca începător nu o să reușiți să le controlați foarte bine, așa că, cel puțin în primă fază, veți pierde foarte multe. Drept pentru care o să tot cumpărați.

Lista nu se termină aici. Aveți nevoie și de mănuși, de o perie specială pentru curățat crosa, dar și de cuiele pe care stă mingea înaintea loviturii. O nimica toată, undeva în jurul a 300 de lei.

Ah! Și să nu uităm. Ca să nu vă faceți de râs este nevoie și de un pachet de lecții. Un profesor personal, un om care va sta cu dumneavoastră și va încerca să vă explice tainele acestui sport costă cam 200 de lei pe ședință. Cam 10 ședințe ar fi suficient.

Adunăm, adunăm și tragem linie la final, un final care ne găsește în jurul sumei de 6 mii de lei. Bani de care aveți nevoie în debutul acestei pasiuni.

Vă readucem aminte că salariul minim pe economie în România este de 2300 de lei, în timp ce salariul mediu a ajuns la 4162 de lei.

ADVERTISEMENT